Vágólapra másolva!
A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) cáfolta, hogy az európai szövetség (UEFA) felkérte volna beugró társrendezőnek az ukránok helyett, a 2012-es Európa-bajnokságra a lengyelek mellé.

Wolfgang Niersbach, a DFB főtitkára kijelentette, ez ügyben nincs hivatalos kapcsolat az UEFA és a DFB között, így felkérést sem kaptak, hogy Németország legyen társrendező a lengyelekkel.

Hétfőn a Daily Telegraph számolt be arról, hogy az UEFA felkérte Németországot, szükség esetén "ugorjon be" Ukrajna helyett, és rendezze meg Lengyelországgal közösen a kontinensviadalt. A lap azt is tudni vélte, az UEFA német részről a lengyel határhoz viszonylag közel eső Berlint és Lipcsét szemelte ki póthelyszínként.

Az UEFA végrehajtó bizottsága szeptember végén ülésezik Bordeaux-ban, s várhatóan akkor dönt véglegesen a 2012-es Eb-ről. Annak érdekében, hogy ezen az ülésen ne vegyék el Ukrajnától a rendezés jogát, Viktor Juscsenko államfő arra utasította a kormányt: jövő péntekig dolgozzon ki egy tervet, amely révén felgyorsíthatóak lesznek az előkészületek.

A kontinentális szervezet ellenőrei két hete súlyos elmaradásokat tapasztaltak a társrendező Ukrajnában: a jelentés szerint feszült a politikai helyzet, késnek a stadionépítések és az infrastrukturális beruházások. Lengyelország és Ukrajna tavaly április 18-án nyerte el a rendezési jogot a 2012-es Eb-re, a szintén kandidáló Olaszország és a közösen pályázó Horvátország és Magyarország előtt.