Készül a fotós walkman-mobil

Vágólapra másolva!
A Sony Ericsson legújabb mobilja, a W902-es a zenehallgatási funkciókkal megspékelt Walkman-széria, és a digitális fényképezésben jeleskedő Cyber-shot márkájú telefonjainak előnyeit egyesíti.
Vágólapra másolva!

A fekete csúcsmodell külső kialakítása semmilyen extra megoldással nem kecsegtet, mindössze a 11 milliméteres vastagsága kölcsönöz egyedi megjelenést a készüléknek. A W902 egyértelműen azért született, hogy hosszú idő után újra egyesítse a Walkman és a Cyber-Shot telefonok képességeit.

Ennek köszönhetően a hátlapba építve egy 5 megapixeles, autófókuszos digitális kamerát építettek be, amely már a korábbi fotós modellekből ismerős lehet. Ennek megfelelően az is biztosra vehető, hogy éles és jó minőségű fotókat lehet majd készíteni vele. További előrehaladás, hogy az új modell támogatja a HSDPA-t is, így akár 3,6 megabit/s-os sebességgel lehet vele letölteni az internetről, beépített böngészője természetesen a hagyományos HTML-oldalakkal is elboldugul, emellett USB-n keresztül PC-s modemként is funkcionálhat.

Sajnos a telefon TFT LCD kijelzője továbbra is csak 240x320 képpontos felbontással rendelkezik - és 262 ezer színárnyalatot tud megjeleníteni. Az ezer név eltárolására alkalmas telefonkönyv mellett 25 megabájt memóriával rendelkezik a telefon, ezt azonban külön megvásárolható Memory Stick Micro-kártyákkal akár további 8 gigabájttal lehet kibővíteni.

A W902 mellett szól még, hogy támogatja a sztereó vezeték nélküli fülhallgatókat, és egy korábbinál jobb minőségű fülhallgatót mellékelnek a készülékhez, amelydinamikusabb mélyhangokat és tisztább hangzást biztosít. A telefon idén karácsonyra kerül a boltokba, ára egyelőre nem ismert.