Angola magyar kéziklubokkal készül Pekingre

Vágólapra másolva!
Három győzelemmel zárta magyarországi portyáját az angolai nőikézilabda-válogatott. Az olimpiára készülő Afrika-bajnok a Dunaferr és a Veszprém Beton legyőzését követően Siófokról is sikerrel távozott.
Vágólapra másolva!

Amíg a magyar nőikézilabda-válogatott Észak-Európában készül az ötkarikás játékokra, addig a decemberi, franciaországi világbajnokságon meglepetésre ellenünk is diadalmaskodó angolai hölgykoszorú szlovéniai edzőtáborozását követően három találkozón is pályára lépett hazánkban.

Az afrikai csapat hétfőn a veszprémi másodosztályú Veszprém Beton KC-t verte húsz góllal, majd kedden Dunaújvárosban lépett pályára, ahol a Ferlinget, Lovászt és Pigniczkit - illetve a válogatott másodedzői posztját is betöltő szakvezetőt, Imre Vilmost - nélkülöző hazaiakat 33-27-re múlták felül. Az újvárosiaknál Temes és Balogh harciasságával tűnt ki, Ungureanu remekül védett az első játékrészben, s meglepetés volt Azari bátor és eredményes játéka a jobbszélen.

Szerda este a Balaton fővárosa, Siófok következett, ahol a Bartalos Béla edzette másodosztályú együttes is méltó ellenfele volt a fekete kontinens legjobbjainak. A félidei 20-11-es afrikai vezetést követően a végeredmény 36-27 lett, a siófokiaknál Gabnai 7, Tamás 5, Horváth és Bloj 4-4 gólig jutott.

Az angolaiak pénteken Németországba utaznak, és német válogatott elleni mérkőzésekkel zárják európai felkészülésüket. A válogatott Pekingben az A csoportba kapott besorolást, ellenfele Franciaország, Norvégia, Románia, Kazahsztán és Kína lesz.