Csökkent a Daimler nyeresége

Vágólapra másolva!
A második negyedben 25 százalékkal csökkent a Daimler nyeresége, a Chryslerben való részesedésének költségei, valamint a kőolaj és a nyersanyagok, elsősorban az acél drágulása miatt. A Mercedes-Benz, a Smart és a Maybach gyártója csökkentette az év egészére vonatkozó nyereség előrejelzését a gazdasági növekedés lassulására, valamint a termelési költségek növekedésére hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Az adózott eredmény 1,39 milliárd euróra csökkent április-június között az egy évvel korábbi 1,85 milliárdról, miközben az árbevétel 6 százalékkal 25,4 milliárd euróra nőtt 24 milliárdról.

Ugyanakkor a társaságnál arra számítanak, hogy a darabszámot tekintve el fogják érni az idei évre tervezett értékesítést, az adó előtti eredmény 7 milliárd euró körül alakul - a Chrysler részesedés költségeit nem számítva -, míg korábban azt várták, hogy az EBIT meghaladja a tavalyi 7,7 milliárd eurót.

A Daimler 2007 augusztusban adta el az amerikai Chryslerben való 80,1 százalékos részesedését a Cerberus Capital Management befektetési társaságnak.