Líbia leállítja a svájci olajszállítást

Vágólapra másolva!
Líbia leállítja svájci olajszállításait, tiltakozásul az ellen, hogy a genfi rendőrség nemrég őrizetbe vette Hannibal Kadhafit, Moammer Kadhafi líbiai elnök 32 éves fiát - közölték Tripoliban az állami tengerészeti szállítási vállalatnál.
Vágólapra másolva!

Líbia ezzel párhuzamosan megtiltja minden olyan hajó kirakodását, amelyik svájci áruval a fedélzetén tér be líbiai kikötőkbe - tartalmazza az a közlemény, amelyet nem sokkal azután hoztak nyilvánosságra, hogy a fővárosban, Tripoliban tiltakozó akció kezdődött a svájci nagykövetségnél.Az olajszállítás tilalom vonatkozik a líbiai nyersolaj- és kőolajtermékekre is.

A rendőrség azt követően vette őrizetbe július 15-én Kadhafi fiát, hogy a genfi ötcsillagos Président Wilson hotel két alkalmazottja, egy tunéziai és egy marokkói feljelentést tett a múlt héten. A panaszosok orvosi bizonyítvánnyal támasztották alá azt az állítását, hogy a líbiai vezető fia és annak várandós, a kilencedik hónapban lévő felesége megverte őket, a sérülések csak nyolc napon túl gyógyulnak be. Hannibal Kadhafi, akit két napig tartottak fogva, és felesége egyaránt tagadják a vádat. Az elnök fia azóta óvadék ellenében szabadlábra került.

A Svájc líbiai nagykövetségnél rendezett csütörtöki tüntetés résztvevői egy meg nem határozott további, Svájc elleni akcióval fenyegetőztek, ha a svájci hatóságok a következő órákban nem kérnek bocsánatot a történtekért. Új szakasz