Elfelejtik a kézírást a számítógépező diákok

Vágólapra másolva!
Az ausztrál pedagógusoknak új nehézségekkel kell szembenézniük: a billentyűzeten, mobiltelefonon nevelkedett generációnak gondjai vannak a kézírással.
Vágólapra másolva!

A tanárok különösen azokért a gimnazistákért aggódnak, akiknek 15-20 órás írásbeli záróvizsgát kell tenniük a 11-12. osztály végén, és fennáll a veszélye, hogy azért buknak meg, mert képtelenek olvashatóan leírni a válaszokat - írja a Sydney Morning Herald. A pedagógusok a számítógépes billentyűzetet okolják a diákok kézírásának leromlása miatt, és keresik a megoldást.

Egyes iskolákban külön kézírás-órák indításán gondolkodnak, vagyis a tizenéves tanulókat ismét megtanítanák a toll és a papír használatára azok után, hogy ezen hat-hétéves koroukban már átestek egyszer. A dolog indokoltságát az is jelzi, hogy volt már rá példa: egy tanár csak úgy tudta leérettségiztetni a diákjait, hogy korrepetálta őket kézírásból.

Új Dél-Wales oktatásügyi illetékesei viszont előre meneküléssel próbálják megoldani a problémát. Az állam pedagógusi tanácsának tagjai arra próbálnak megoldást találni, hogyan lehetne számítógépen vizsgáztatni a diákokat.