Ellenáll az egri kórház a HospInvestnek

Vágólapra másolva!
Összesen 650 dolgozó adta le az egri "kórházvédők" ügyvédjének a HospInvest által számukra kiküldött munkaszerződést, vagyis ennyien nem hajlandóak aláírni a dokumentumot - jelentette be hétfőn Kulcsár Dániel, a "kórházvédő bizottság" tagja.
Vágólapra másolva!

Ezen belül a kórház 150 orvosa közül 101-en csatlakoztak a tiltakozáshoz - közölte a főorvos.

Ez azt jelenti, hogy reményeik szerint sikerül megvédeni a kórházat, mert a HospInvest Zrt. nem rendelkezik majd a működési engedély megszerzéséhez szükséges létszámmal a szeptember 1-jei határidőig - mondta a főorvos.

Szabó Pál, a "kórházvédő bizottság" elnöke bejelentette, hogy június 25-i hatállyal felmentették a munkavégzés alól egy általa nem ismert rendőrségi vizsgálatra hivatkozva. A kórház élére - szerinte jogtalanul - kinevezett első számú vezető azzal indokolta a döntést, hogy a munkavégzése hátráltatná a rendőrségi eljárást.

Mint hangsúlyozta: ez a módszer "a legsötétebb ötvenes éveket idézi".

Az ügy előzménye, hogy a HospInvest korábban rendőrségi feljelentést tett jogtalan iratkezelés miatt ismeretlen tettes ellen, miután a portásként dolgozó Szabó Pál munkahelyi szekrényéből előkerült egy, valaki másnak a névre szóló munkaszerződés.

Deák Gábor, a HospInvest alelnöke az elhangzottakra reagálva elmondta: csütörtökön sajtótájékoztatót tartanak, ahol bemutatják a már aláírt munkaszerződéseket.

A szocialista vezetésű Heves megyei önkormányzat március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működtetheti a Markhot Ferenc Kórházat. A vagyonkezelésre kiírt tenderen a HospInvest mellett a Debreceni Egyetem is pályázott, illetve ajánlatot nyújtott be az egri önkormányzat.

A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megye szocialista vezetését, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot. Civil szervezetek és a kórházi érdekképviseletek is több alkalommal tiltakoztak a funkcionális privatizáció ellen.