Mobil nyolc megapixeles kamerával

Vágólapra másolva!
A Samsung 8 megapixeles kamerával felszerelt mobiltelefont mutatott be: az i8510-essel wifin és HSDPA-n egyaránt lehet internetezni, lejátssza a DiVX-filmeket, és virtuális térhangzású hangszórói vannak.
Vágólapra másolva!

A Samsung i8510-be gyakorlatilag minden belepakolt a dél-koreai gyártó, ami ma elérhető egy mobiltelefonhoz. Az új modell operációs rendszere az "i" sorozattól szokatlan módon nem mobil Windows, hanem Symbian S60. A készülék hátlapján egy 8 megapixeles fotókat készíteni képes digitális kamerát lehet elérni: ezt többféle érzékelővel is felszerelték, így a gyártó szerint detektálja a mosolyt, felismeri az arcokat, és még arra is képes, hogy ne pislogás közben exponáljon a portréfotó alatt.

Az i8510-est 2,8 colos LCD-vel szerelik fel, amely 16 millió színárnyalat megjelenítésére képes. A készülék 8 vagy 16 gigabájtos belső memóriával rendelkezik, amely külső memóriakártya behelyezésével további 16 gigabájttal bővíthető. Akkumulátora 1200 mAh kapacitású, így nagyjából 3-4 napon át bírja az aktív használatot.

A készülék számos formátumú médiafájl lejátszására alkalmas, ezek közé tartozik a DivX, a Windows Media, a Real Player és az MPEG4 is. A külső páros hangszórók és a 3D hangzás segítségével az átlagnál jobb minőségben lehet élvezni a lejátszott zenéket is videókat. Az i8510-eshez két, teljes verziós játékot is mellékelnek: a FIFA 08-at és az Asphaltot. Nem mellékes, hogy az új Samsung mobilba GPS-t is beépítetek, amely a szimpla navigáció mellett a fotók geotaggelésére is használható: azaz a képfájlokba elmenti a rögzítés helyszínének koordinátáit is. A Samsung i8510 2008 augusztusától lesz kapható Európában, árát egyelőre nem ismerjük.