Takarékos router környezetvédőknek

Vágólapra másolva!
Egyre több lakásban osztják meg az internetet wifi-routerrel, a villogó ledes hálózati kütyük a legtöbb helyen egész nap az asztal alatt villognak. A D-Link új "zöld" modelljei maguktól kikapcsolnak, és energiatakarékosan működnek.
Vágólapra másolva!

A D-Link legújabb, Xtreme N WiFi márkajelzést viselő három új eszközének képességeit látta el környezetbarát funkciókkal. Ezek közé tartozik, hogy a router megvizsgálja készenléti módba kapcsolja a hálózati portot, ha azon nem zajlik adatátvitel, illetve elemzi az Ethernet-kábel hosszás és a jel erősségét, hogy a szükséges minimumra csökkentse az áramfogyasztást.

Nem egy műszaki bravúr, de követendő példa a wifi-időzítő funkció beépítése: az új routereken beállítható, hogy mikor kapcsoljon automatikusan ki- és be a vezeték nélküli funkció, így az például éjszaka, vagy napközben, amikor senki nincs otthon, nem sugároz teljesen feleslegesen. A gyártó állítása szerint típustól függően 30-40 százalékos megtakarítást is el lehet érni a "zöld" eszközökkel a hagyományos modellekhez képest.