Orosz étteremlánc jön Magyarországra

Vágólapra másolva!
Az orosz Rosinter Restaurants Holding megnyitotta az első Il Patio éttermet   Budapesten - közölte a tőzsdén is jegyzett társaság szerdán sajtóközleményben.
Vágólapra másolva!

Az első magyarországi Il Patio étteremben a Planet Sushi márka is jelen van, 400 négyzetméteren üzemel, és egyszerre 125 vendég fogadására alkalmas.

Tóth Mihály, a Kerkom, a Rosinter magyarországi kommunikációs cégének vezetője az MTI kérdésére szerdán elmondta: Budapesten több hasonló étterem megnyitását tervezik, kezdetben saját tulajdonú egységekben, a későbbiekben pedig franchise rendszerben. Egy-egy egység kialakítása átlagosan 500-700 ezer dollárba kerül, és megtérülésük átlagosan 36 hónap, ami előrevetíti a tervezett forgalom nagyságát.

A Rosinter Restaurants Holding már két T.G.I: Friday's és két Planet Sushi éttermet üzemeltet Budapesten.

A Rosinter Restaurants Holding jelenleg 268 üzlettel rendelkezik, beleértve 72 franchise éttermet Oroszország, a Független Államok Közössége, Közép-Európa és a Baltikum 30 városában. A kínálatban olasz, japán, amerikai és az orosz specialitások szerepelnek, amelyeket saját márkanéven - Il Patio, Planet Sushi, 1-2-3 Cafe -, illetve franchise márkanéven - T.G.I. Friday's és Sibirskaya Corona - árusítanak.

A Rosinter Holding nemzetközi számviteli szabályok szerint konszolidált éves bevétele 268,2 millió USD volt 2007-ben.