Harc folyik a MÁV ÁBE ügyfeleiért

Vágólapra másolva!
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) augusztus 15-i határnappal visszavonta az egyesület tevékenységi engedélyét, a MÁV ÁBE ügyfeleinek pedig a felügyelet által meghatározott határidőig, augusztus 15-ig kell új, az év végéig érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kötniük.
Vágólapra másolva!

A biztosítóváltás ebben az időszakban mintegy 150-160 ezer magán-gépjárműtulajdonost, összesen közel kétszázezer szerződést érint. A jogszabályok értelmében ezúttal egyik biztosító sem hirdethet új díjakat, a váltásokat a 2008. évre meghirdetett tarifák alapján kell végrehajtani.

A független alkuszok azzal segíthetik a megszűnő MÁV ÁBE kötelező gépjárműfelelősség-biztosításával rendelkező ügyfeleit, hogy könnyebbé teszik az e termékkel foglalkozó biztosítók tarifái közötti eligazodást - közölte Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) csütörtökön az MTI-vel.

A FBAMSZ 1991-ben 13 alkuszcég elhatározásából jött létre, jelenleg 115 tagot számlál.

Netrisk.hu szintén csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy a biztosítási portálon már csütörtöktől gyorsított eljárással köthetik meg új kötelező biztosításukat a MÁV Biztosító Egyesület ügyfelei.

A Netrisk.hu több mint 250 ezer ügyfeléből jelenleg 54 ezren rendelkeznek a MÁV ÁBE-nél érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (kgfb). A portál előzetes számításai szerint a kötelező biztosítások átkötése az augusztus 15-től év végéig terjedő időszakra jellemzően 3000-5000 forintos költségnövekedést jelenthet a MÁV Biztosító ügyfeleinek, a számukra elérhető legkedvezőbb kgfb tarifák alapján.

Az Allianz Hungária csütörtökön közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy akinek 2008. augusztus 16-án nem lesz érvényes felelősségbiztosítása, vagy a közúti ellenőrzés során nem tudja igazolni annak meglétét, azzal szemben az ellenőrzést végző rendőr eljárhat, rosszabb esetben a jogosítványát is bevonhatja.

Az Allianz Hungária azt javasolja a hozzájuk szerződőknek, hogy a díjigazolás kézhezvételéig mindenképpen tartsák maguknál a biztosítási ajánlatukat. Ezzel egy esetleges ellenőrzés folyamán igazolni tudják felelősségbiztosításuk meglétét.