Vágólapra másolva!
A Krasznoturinszkban zajló a női szuperverseny harmadik fordulójában a bolgár exvilágbajnoknő Antoaneta Sztefanova gyors remivel is megőrizte félpontos előnyét. Megszerezte első győzelmét az indiai Humpy Koneru, a svéd Pia Cramling visszacsúszott az utolsó helyre. A francia Marie Sebag nehezen látta be, hogy vezérvégjátékban nem tudja érvényesíteni gyalogelőnyét. A szabadnap után játsszák a rangadót, a női világbajnokság első két kiemeltje, a kínai világbajnoknő Hszu Yuhua és a legmagasabb Élő-pontos Koneru mérkőzik meg egymással.

Az "Észak-Ural Kupa" szuperverseny harmadik játéknapján két játszma is gyors döntetlennel végződött. Az éllovas Antoaneta Sztefanova sötéttel az ukrán Anna Usenyinával már 14 lépés után remizett. Meglepetésre a világbajnoknő Hszu Yuhua és a szlovén Anna Muzicsuk partija is csak 18 lépésig tartott, a világbajnoknőt meglepte sötét a megnyitási változattal.

A francia Marie Sebag királya nem tudott elbújni a sakkok elől, nem tudta gyalogelőnyét érvényesíteni az orosz Natalija Pogonyinával szemben. A rajtnál a világranglistán második indiai Humpy Koneru sokkoló kettős vereséget szenvedett el, a harmadik játszmájában a torna a doyenje, a svéd Pia Cramling ellen nyerni tudott. Anyagi előnyének érvényesítésében kissé bizonytalankodott.

A 3. forduló eredményei:
Hszu Yuhua (kínai, 2483) - Anna Muzicsuk (szlovén, 2504) döntetlen (Skandináv védelem, 18)
Humpy Koneru (indiai, 2622) - Pia Cramling (svéd, 2544) 1 - 0 (Szláv védelem, 45)
Natalija Pogonyina (orosz, 2469) - Marie Sebag (francia, 2530) döntetlen (Szicíliai védelem, 117)
Anna Usenyina (ukrán, 2476) - Antoaneta Sztefanova (bolgár, 2550) döntetlen (Szláv védelem, 14)

A verseny állása:
1. Antoaneta Sztefanova 2,5 pont
2- 4.Hszu Yuhua, Marie Sebag és Anna Usenyina 2
5-7. Natalija Pogonyina, Anna Muzicsuk és Humpy Koneru 1
8. Pia Cramling 0,5

A csütörtöki 4. forduló párosítása:
Muzicsuk - Sztefanova
Sebag - Usenyina
Cramling - Pogonyina
Hszu Yuhua - Koneru