Közjegyző előtt a HospInvest szerződései

Vágólapra másolva!
Az egri megyei kórház üzemeltetését elnyert HospInvest Zrt. közjegyzővel hitelesítteti a hozzájuk leadott, aláírt munkaszerződéseket - erről a zrt. alelnöke tájékoztatta az MTI-t pénteken.
Vágólapra másolva!

Deák Gábor közölte, hogy azért kértek fel egy Heves megyei közjegyzőt az aláírt munkaszerződések számának hitelesítésére, hogy lezárják a számháborút.

Ennek előzménye, hogy a HospInvest Zrt. csütörtökön bejelentette: az 1200 aktív dolgozó közül már több mint 700-an juttatták el a társaságnak aláírt munkaszerződésüket, kívülről pedig 150 szakképzett dolgozó jelentkezett, így a zrt. már biztosan átveszi az egri kórház üzemeltetését.

Ezzel szemben az átvételt megakadályozni igyekvő, magukat "kórházvédő bizottságnak" nevezők arról számoltak be csütörtökön, hogy a dolgozók közül már 721-en tagadták meg a munkaszerződés aláírását, vagyis szerintük nem kaphat működési engedélyt a HospInvest.

Deák Gábor elmondta, hogy eddig összesen 11 dolgozó nyilatkozott úgy írásban, hogy nem köt szerződést a HospInvesttel.

Az alelnök arra is kitért, hogy "több tucat kórházi dolgozó a további helyi konfliktust akarta elkerülni akkor, amikor az érdekvédőknek leadták az alá nem írt munkaszerződésüket, majd jelentkeztek a munkaügyi irodában, ahol egy új példányt kértek, amelyet aláírtak".

Az alelnök kijelentette hogy a HospInvest gondoskodik a teljes létszámhoz esetleg hiányzó dolgozók pótlásáról.

Számítanak arra a mintegy ezer leépített dolgozóra is, akiket az elmúlt években Egerből, Hatvanból, Gyöngyösről, Parádfürdőről, Ózdról és Kazincbarcikáról küldtek el - tette hozzá.

Deák Gábor elmondta, hogy a szerződést aláíró dolgozóknak az átvétel első hónapjától átlagosan magasabb keresetet biztosítanak.

A HospInvestnek legkésőbb augusztus 18-ig kell benyújtania a működési engedély kérelmet az ÁNTSZ-hez, amely 30 nap alatt ellenőrzi, hogy minden feltétel adott-e ahhoz, hogy a társaság átvegye az intézményt.