Nőtt a Delhaize profitja, csökkent a bevétele

Vágólapra másolva!
A jelentős magyarországi érdekeltségekkel rendelkező belga Delhaize szupermarket-hálózat adózott eredményének 81 százalékos növekedéséről számolt be a második negyedről. Ugyanakkor a társaságnál megerősítették a korábbi előrejelzést, miszerint az idén kisebb profitnövekedést várnak a korábban jósoltnál a vásárlóerő csökkenése miatt.
Vágólapra másolva!

A Delhaize adózott eredménye a folytatódó tevékenységekből 113,8 millió euróra emelkedett április elejétől június végéig, az egy évvel korábbi 63 millióról. A Delhaize a múlt hónapban a gyenge fogyasztói keresletre hivatkozva csökkentette az idén várható nyereség-előrejelzését: 15-20 százalékra a korábban várt 25-30 százalékról.

A csoport üzemi eredménye 22,1 százalékkal csökkent a második negyedben, 193,9 millió euróra, az árbevétel változatlan valutaárfolyamon számolva 2,6 százalékkal nőtt - egyébként 7,5 százalékkal csökkent -, 4,45 milliárd euróra az amerikai és a nyugat-európai gazdaság lassulása, és a dollár gyengülése miatt.

Magyarországon a Match, a Cora, és a Profi üzletlánc tartozik a Delhaize csoporthoz. A három magyarországi lánc, a héttagú Cora, a 123 egységet számláló Match, és a 74 üzlettel rendelkező Profi összes forgalma 2007-ben mintegy 220 milliárd forint volt, valamivel több az előző évinél. Az idén szintén alacsony növekedést várnak, mert a magyar piacon csökken a vásárlóerő, erős a verseny.