Még idén kihozza a Google-mobilt a HTC

Vágólapra másolva!
A tajvani HTC bejelentette, hogy még idén megjelenteti a Google operációs rendszerét futtató mobiltelefont.
Vágólapra másolva!

A gyártó továbbra is tartja magát ahhoz a tervéhez, hogy még idén megjelentesse az Android operációs rendszeren alapuló mobiltelefont - jelentette ki Hui-ming Cseng, a vállalat pénzügyi igazgatója a TechRadar brit kiadása szerint. A készüléket az év utolsó negyedében, vagyis a karácsonyi szezonra dobnák piacra, és az elemzők az eddig ismeretlen HTC Dream modellben vélik felfedezni a majdani Google-mobilt.

A terv megvalósításának valószínűségét viszont némileg csökkenti, hogy a modellről eddig semmi konkrétum nem derült ki, pedig ha egy típus pár hónappal a megjelenés előtt áll, akkor illene körvonalazódnia annak, hogy mit tud majd. A Google mobilos operációs rendszerét több gyártó, így a HTC mellett a Samsung és az LG is felkarolta, míg a mobilszolgáltatók részéről a T-Mobile is támogatja.

A nyílt forráskódú platform bejelentése jelentős visszhangot váltott ki tavaly novemberben, azonban mindeddig egyetlen gyártó sem prezentált kész, sorozatgyártásra alkalmas modellt, amely az Andoridot futtatná. Az Open Handset Alliance nevű szervezetben tömörülő gyártók eredetileg idén nyáron tervezték bemutatni az első modelleket, de legtöbbjük letett arról, hogy a tervek még ebben az évben megvalósuljanak, mivel a legtöbb fejlesztőnek problémát okozott a korszerű, minden igényt kielégítő androidos eszközök megtervezése.