Kitadzsima rekordokat ígér, Kovács favorit

Vágólapra másolva!
Kitadzsima Koszuke azt ígéri a sikeréért szorítóknak, világcsúcsokkal védi meg olimpiai bajnoki címeit 100 és 200 mellen. Nagy József, a világhírű úszóedző a magyar csapatból az Eb-ezüstérmes Kovács Emesét tartja a legesélyesebbnek.
Vágólapra másolva!

"Meg akarom dönteni a rekordokat, s meggyőződésem, hogy meg is fogom, ráadásul úgy, hogy a 100 méter világcsúcsát is elveszem Hansentől" - jelentette ki a 200 méteren júniusban csúcsot úszó Kitadzsima csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Japán első számú úszója a 2004-es, athéni nyári játékokon a rövidebbik mellúszó számban az akkori világelső amerikai Brendan Hansen előtt nyert, míg 200-on kettejük közé meglepetés-ezüstérmesként Gyurta Dániel ékelődött be. Hansen az amerikaiak idei válogatóján 200-on nem tudta kiharcolni a pekingi indulási jogot, s csak 100-on állhat rajthoz a kínai fővárosban.

"Nincs rajtam semmiféle nyomás, életem legjobb formájában szállok medencébe Pekingben" - mondta a japán sztár.

Nagy, aki a volt világcsúcstartó amerikai Mike Barrowmannel érte el legnagyobb sikereit, az ötkarikás játékokon a kanadai csapat edzőjeként van jelen.

"Szerintem Kovács Emese a legnagyobb favorit a magyarok közül, mivel a női 200 m pillangó mezőnye nagyon kiegyenlített" - mondta Nagy, hozzátéve, hogy természetesen Cseh László is éremesélyesnek számít 400 m vegyesen.

Nagy József mostani versenyzői közül a 200 m mellen világranglista-hatodik Annemay Pierse-től várja a legjobb eredményt.