Hat magyart vizsgáltak a doppingellenőrök

Vágólapra másolva!
Hat magyar olimpikonnál jelentkeztek a doppingellenőrök vasárnap Pekingben. Tállay András, az egészségügyi csoport vezetőjének a mob.hu internetes oldalon olvasható beszámolója Pars Krisztián kalapácsvetőt, Máté Gábor és Fazekas Róbert diszkoszvetőket, Böczögő Dorina tornásznőt, Kiss Gergely vízilabdázót és a 400 m vegyesen ezüstérmes úszót, Cseh Lászlót invitálták a doppinglaborba.
Vágólapra másolva!

A magyar delegáció első pekingi érmesét pekingi tartózkodása alatt már másodszor ellenőrizték, ami nem meglepő, hiszen korábbi bejelentés szerint a játékok bezárásáig összesen 4500 vizsgálatot fognak elvégezni. Minden versenyszámban a dobogósokat, valamint egy kisorsolt versenyzőt ellenőriznek.

Tállay András főorvos azt is elmondta, hogy az olimpiai faluban tartózkodó csapat tagjai közül csak néhányan panaszkodnak kisebb meghűlésre, elsősorban a légkondicionáló túlzott használata miatt.

Az egyedüli komolyabb sérült, illetve beteg Hatos Gábor szabadfogású birkózó. Korábbi fülsérülését, amely elfertőződött, megfelelő kezelésben részesítették, és a laboratóriumi vizsgálat eredménye alapján határoznak arról, hogy mikor folytathat teljes értékű edzéseket.

A 74 kg-os birkózók versenye augusztus 20-án kezdődik.