Visszakapta a MÁV ÁBE a lefoglalt pénzét

Vágólapra másolva!
A Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) 2008. április 10. napjától a MÁV Általános Biztosító Egyesület működésével kapcsolatban nyomozást folytat sikkasztás, csalás, hűtlen kezelés, pénzmosás, számvitel rendjének megsértése és magán-okirathamisítás bűncselekmények elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt az egyesület egykori elnöke és társaival szemben.
Vágólapra másolva!

Az eljárás során a nyomozó hatóság kezdeményezése alapján az egyesület korábbi elnökének előzetes letartóztatását 2008. október 13-ig meghosszabbították. További két személlyel szemben pedig lakhely elhagyási tilalmat rendelt el az illetékes bíróság.

A folyamatban lévő nyomozás során biztosítási intézkedésként lefoglalt pénzösszegből a MÁV Általános Biztosító Egyesület tulajdonát képező 666.000.000 forint lefoglalását a vámhatóság megszüntette és 2008. augusztus 13-án visszautalta az egyesület részére.

A fent említett cselekményekkel okozott kár biztosítása érdekében a Vám- és Pénzügyőrség a már átutalásra került összegen felül további 1 milliárd forintot meghaladó vagyont biztosított.