Vágólapra másolva!
Gyakran előfordul, hogy egy éppen beesett elektronikus levéllel nem tudunk, vagy nem akarunk most foglalkozni - pedig fontos lenne. Ezen segít a Hit Me Later.
Vágólapra másolva!

Aki Outlookot vagy más okosabb asztali levelezőprogramot használ, az pár kattintással hozzáadhat egy emlékeztetőt a levélhez, hogy az a megfelelő időpontban jelezze a vele való teendőket. Ha viszont nem asztali klienssel élünk, akkor használhatjuk a Hit Me Later szolgáltatását. (A név nagyjából azt jelenti: később zargass.)

Az ötlet nagyon egyszerű: a beérkezett levelet tovább kell küldenünk egy mailcímre, és a rendszer a beállított időpontban, amikor sort tudunk keríteni rá, ismét kipostázza nekünk. Ha például a [email protected] megy a küldemény, akkor 24 órával később érkezik meg, de az órák helyett megadhatjuk a hét napjainak angol nevét is. A [email protected] cím például hétfői kézbesítésre állítja be a szolgáltatást.

A postaládát nem kíméli ez a megoldás, de biztosak lehetünk benne, hogy a fontos teendőről, eseményről tudósító üzenet nem süllyed el annak mélyén. A szolgáltatást a Make Use Of blog az e-mail ébresztőórához hasonló "szundi-gombjának" nevezi, és lehet, hogy tényleg sokaknak bejön ez a fajta emlékeztető. A szolgáltatás garantáltan igyenes, regisztrációt nem igényel, és semmi mást nem küldenek a vissza a címünkre róla, csak a későbbre kért üzenetet.