Harmadszor állt le a Gmail pénteken

Vágólapra másolva!
Két hét alatt harmadszor jelezték a felhasználók, hogy leállt az egyik legnépszerűbb webes levelezőrendszer. A Google által üzemeltetett szolgáltatásra korábban nem voltak jellemzőek az ilyen problémák.
Vágólapra másolva!

Számos Gmail-felhasználó szembesült azzal pénteken, hogy leállt a levelezésük, köztük olyanok is, akiknek a Google Apps keretében a vállalati levelezésüket a Google szolgáltatja. A problémákat csütörtökön és pénteken a hivatalos Gmail és Google Apps fórumokban jelentették a felhasználók - írta az IDG News Service.

Az elmúlt két hétben ez már a harmadik alkalom volt, hogy a Gmail felhasználók az "502 Server Error" hibaüzenettel találkoztak, amikor be akartak lépni a webes levelezésbe. Az első alkalommal a Google Inc.-nek 15 órájába tellett, amíg kijavította a problémát. Múlt hétfőn azonban ismét leállt a rendszer, ez alkalommal azonban már nem csak az ingyenes szolgáltatás felhasználói, de a fizetős Google Apps-felhasználók is jelezték a hibát.

Az nem világos, hogy összesen hány embert érint a probléma, mindenesetre a felhasználók szerint egyre hosszabb ideig tart a leállás, van, aki több mint 24 órán keresztül nem érte el a levelezését. A Google egyelőre nem reagált hivatalosan a fórumaiban felmerült problémákra.

(ComputerWorld.hu)