A Generalié a MÁV-fb közbeszerzése

Vágólapra másolva!
A Generali-Providencia Biztosító Zrt. nyerte a MÁV Zrt. felelősségbiztosítására kiírt hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos eljárását, az eredményhirdetés a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
Vágólapra másolva!

A kormány a múlt évben hozott rendeletet a vasúti társaságok kötelező baleseti kárfedezeti képességének biztosításáról. Ebben az szerepel, hogy a vasúti társaságnak a balesettel összefüggésben az utasoknak és a harmadik személyeknek - különösen a személyek életében, testi épségében és egészségében, a poggyászban, a vasúti pályában, a vasúti pálya tartozékaiban, a vasúti üzemi létesítményben, a vasúti járműben, a szállított áruban, a postaküldeményekben, valamint a környezetben - keletkezett károkat kell megtérítenie.

A fedezeti összeghatárokat a rendelet mellékletében szereplő képletek alapján kell kiszámítani, de az általános vasúti balesetek fedezeti összeghatára nem lehet kisebb 200 millió forintnál.

A MÁV Zrt. felhívására három biztosító - az Allianz Hungária, a Generali-Providencia és az Union - tett ajánlatot. Miután az ajánlatkérő a legolcsóbb ajánlatot fogadta el, így nyertes a Generali-Providencia lett 117 millió forinttal.