Vágólapra másolva!
Hiába szerzett rengeteg gólt az előző szezonban a Juventus FC színeiben a francia csatár, mégsem került be hazája 23-as keretébe a nyári Európa-bajnokságon. David Trézéguet levonta a következtetést, és júliusban lemondta a válogatottságot, így aztán innentől kezdve már csak a klubjára kell koncentrálnia.

- Az edzőmeccsek alapján jó formában van, hiszen betalált az Arsenal FC és az AC Milan ellen is...
- Ezek csak barátságos mérkőzések voltak, nincs túl sok jelentőségük. De az biztos, hogy a gólszerzés mindig jót tesz az embernek, egy csatár számára pedig létfontosságú. A felkészülési időszakban jól játszottunk, pedig az ellenfeleink között olyan csapatok voltak, mint a Hamburg, az Arsenal vagy a Milan. Főleg az Arsenal elleni összecsapás volt nehéz, itt érezhettük megint igazán, hogy milyen is egy nemzetközi sztárcsapat ellen futballozni. Nagy nyomás alatt tartottak, de sikerült nyernünk, és ez a legfontosabb egy ilyen meccsen.

- Hogyan bírja a híresen szigorú fizikai munkát, ami Olaszországban a nyári időszakra jellemző?
- Tény, hogy nagyon keményen dolgoztunk, délelőtt és délután is volt edzésünk. Nem csoda, hogy a felkészülési időszakban fáradtak voltunk. A Serie A ugyan csak augusztus 31-én rajtol, de a Bajnokok Ligája selejtezőjében máris pályára kellett lépnünk. Két évig hiányoztunk a BL-ből, és első számú célunk volt, hogy visszatérjünk az európai elitbe, így már augusztus közepére szinte tökéletes állapotba kellett kerülnünk. Az eredmény alapján sikerült.

- A nyáron egy újabb csatár érkezett a Juventushoz Amauri személyében, miközben a keretben van még Vincenzo Iaquinta és Alessandro del Piero is. Nem aggódik a helye miatt?
- Mivel a klubnak immár nem csak a hazai, hanem a nemzetközi porondon is helyt kell állnia, így szükség volt még egy remek csatárra. Amauri kiváló támadó, és mostantól kezdve négyen küzdünk a két helyért. Az edzőnek, Claudio Ranierinek kell döntenie, hogy mikor melyikünkre van szükség. De a konkurencia sohasem ijesztett meg, megszoktam, hogy a Juventusnál ez a helyzet.

- Nem volt ott a francia keretben az Eb-n. Úgy érezte, hogy ezután nincs más választása, mint hogy lemondja a válogatottságot?
- Bármilyen keretről is van szó, nagyon fontos, hogy az ember érezze az edző bizalmát, márpedig ez az én esetemben nem volt meg, a közvélemény támogatása ellenére sem. Ilyenkor jobb, ha az ember átgondolja a dolgot, és én is ezt tettem.

- Így teljes erővel a Juventusra tud koncentrálni?
- Mindig is maximálisan az adott feladatra összepontosítottam, akár a klubról, akár a válogatottról volt szó. Most csak annyit mondhatok, hogy a fenti döntésemmel véget vetettem egy meglehetősen zavaró szituációnak. Lezártam a dolgot, és mostantól kezdve százszázalékosan az egyesületemre koncentrálok majd, és szeretném, ha az új idényben legalább egy trófeát nyernénk.

Forrás: www.fifa.com

www.infosport-focivilag.hu