Tataroznak a Metronál

Vágólapra másolva!
Legkésőbb 2011 végére valamennyi magyarországi áruházát felújítja és bővíti a Metro Kereskedelmi Kft. - közölte az MTI-vel José Maria Cervera, a cég vezérigazgatója csütörtökön Debrecenben.
Vágólapra másolva!

A kibővített debreceni Metro áruház avatása kapcsán a vezérigazgató az MTI-nek elmondta: 13 áruházukból tavaly 4-et építettek át, az idén pedig a debreceni után még átadják a győri kibővített Metro áruházat.

Jövőre újabb 2 áruház átalakítása következi, s legkésőbb 2011 végére valamennyi magyarországi Metro áruház megújul - tette hozzá José Maria Cervera.

Elmondta azt is, hogy az áruházanként 1-1 milliárd forintos beruházással átlagosan ezer négyzetméterrel bővítik az üzletek alapterületét.

Az 1995-ben átadott, eddig 6000 négyzetméteres debreceni Metro áruház a felújítás során 1100 négyzetméterrel bővült. A megnövekedett eladótérrel, a polcok újszerű elhelyezésével, a különböző osztályokra jellemző színekkel tették vásárlóbarátabbá az áruházat - hangzott el a csütörtöki átadáson.

Egyidejűleg bővítették az áruválasztékot is, számos debreceni és környékbeli termelő és feldolgozó áruját is értékesítik - mondta el az MTI érdeklődésére Vörös Zoltán regionális igazgató.

Tájékoztatása szerint a Metro 13 áruházának tavalyi árbevétele összesen 232 milliárd forint volt, remélik, hogy legalább ennyit az idén is elérnek.