MTV: sorozatok, rajzfilmek, régi és friss humor

Vágólapra másolva!
Új sorozatokkal, koncertekkel készül az őszre a Magyar Televízió. Tűzvonalban most nem lesz, jön helyette a Presszó 10, és Kepes András is műsort kap. Nagy kérdés, hogy a futball-Eb és az olimpia jó nézettsége az MTV-re terel-e néhány tízezer fiatal nézőt, vagy a köztévé megmarad annak, ami - a nézettségi adatok alapján - mostanában volt: az idősebbek kedvelt, nyugodt csatornájának.
Vágólapra másolva!

Az m1 félnyolcas főkiadásával, valamint az m2 félkilences hírműsorával együtt napi tizenegy híradót készít az MTV, amelyeket hétköznaponként Az Este című hírháttér-műsor egészít ki, és marad A szólás szabadsága is. Virtuális stúdióból jelentkezik hétfőn a Kékfény, csütörtökön a Szempont, valamint a Panoráma, a Múlt-kor és a Kárpát Expressz is. Sport is lesz: Moto GP, futball-BL, és a magyar-svéd vb-selejtező is az MTV-re került.

Ami a film a mozinak, az a sorozat a tévének: jön a Mad Men - Reklámőrültek című új, amerikai sorozat az m1-re. Kéthetente keddenként új epizódokkal jelentkezik az Életképek, péntek esténként pedig David Nolande különös kalandjai-val találkozhatnak a nézők, a misztikus francia sorozat főszereplője a Taxi-sorozatból ismert Frederic Diefenthal.

Sorozat akad még bőven, a legújabb James Bond, vagyis Daniel Craig a főszereplője az MTV szeptember elején induló sorozatának, az Arkangyal-nak. A Presszó 10 Sas Tamás tíz évvel ezelőtti sikerfilmjének folytatása, melyből a tévésorozat után mozifilm-változat is készül. Hogy mi lesz Bordással, mikor jön a Tűzvonalban újabb évadja? A sorozat folytatását forgatják, de ősszel nem startol még el a harmadik széria, talán csak télen vagy tavasszal kerül képernyőre. Az m2 a Dogstar című 26 részes rajzfilmsorozattal próbálkozik.

A csatorna bázisát az idősebbek alkotják, inkább ők, semmint a mai tizenévesek figyelhetik majd a Tiszta kabaré-t és a Csináljuk a fesztivált! újabb menetét. Hogy a fiataloknak is jusson friss, kellemes humor: az MTV-re került át a Beugró. Az m2 ugyanakkor a legnagyobb nevettetőink egyikéről, Hofi Gézáról vetít portrésorozatot szeptembertől.

Változatlan formában folytatódik a Delta és a Záróra, az MTV vezető kulturális és tudományos magazinjai azonban megújulnak ősszel. A Kultúrház-nál ezentúl vasárnappal kezdődik a hét: a negyvenöt perces vasárnapi magazinműsort Winkler Nóra vezeti, míg a rövidebb, hétköznapi kulturális ajánlókat Erdős Gábor és Galambos Péter készíti. Hétfő esténként újra nyugatos produkciókkal: tévéjátékokkal, beszélgetésekkel, színházi közvetítésekkel iparkodik az m1, az m2 pedig a nemzet színészeiről mutat be portrésorozatot péntekenként. Kepes András is rendszeresen jelentkezik majd októbertől.

Új az Ablak

A hagyományoktól teljesen eltérő modern díszletben és főcímmel jelentkezik augusztus 29-én, pénteken 15.30-kor a nyári szünet után újra a Magyar Televízió egyik legrégebbi közéleti szolgáltató magazinja, az Ablak Dombóvári Gáborral és Horváth Szilárddal. Az összesen nyolcvanperces műsor első része hétről hétre változik. Minden második héten Fórum lesz, melyben 40 percen át szakértők válaszolnak élőben a nézők kérdéseire, az első adásban például az általános iskolai tanévkezdéssel kapcsolatban. A Fórum-ot ugyanebben az időpontban kéthetenként a nyugdíjasoknak szóló Évgyűrűk, illetve az Ablak különkiadása, egy riportdokumentum-összeállítás váltja. A 16 órakor kezdődő klasszikus Ablak-ban a nézők mindennapi ügyes-bajos dolgaiban nyújtanak segítséget a műsor készítői.

Lesznek visszatérők még: újra a képernyőre egy korábbi esélyegyenlőségi műsor, az Esély. Augusztus 28-tól a korábbi TV Taxi című műsor, immáron Euro Taxi néven heti műsor lesz, a megszokottnál hosszabb, 25 perces terjedelemben. Továbbra is vasárnap 8 órától kerül az m1 képernyőjére a Főtér. Az országjáró magazin első őszi adásában, szeptember 7-én a Hortobágy környékére látogat a stáb.