Ősztől szűrik a rendszámcsalókat

Vágólapra másolva!
Még mindig nem értek a végére a magyar rendszámcsalók utáni kutakodásnak a szlovák hatóságok, hiszen időközben derült ki, hogy nagyobb "falatról" van szó annál, mint amire számítottak - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A lap úgy tudja, a szlovák hatóság július végére, augusztus elejére ígérte, hogy tájékoztatja a magyar vámszervezetet, ám mostanra kiderült: nagyobb "falatról" van szó, így a munka több időt vesz igénybe. A magyar hatóság még a nyár elején kérték a szlovák társszervezet együttműködését annak kiszűrésére, kik lehetnek azok, akik adóelkerülési szándékkal kérik autójuk forgalomba helyezését Szlovákiában.

Egyes becslések szerint tízezernél is több külföldi rendszámú autó van Magyarországon, s emiatt a magyar költségvetés több százmillió forinttól esik el. Egy nagyobb értékű kocsi esetében egy millió forint megspórolását is jelentheti az, ha külföldön helyezik forgalomba. A legtöbben szlovák rendszámmal járnak, de számos más ország - közöttük amerikai és afrikai - rendszámmal is futnak autók a magyar utakon.

A Világgazdaság szerint, ősztől indulnak meg az igazi ellenőrzések a magyar utakon, addig ugyanis a hatóság nem látja sok értelmét, hiszen rengeteg a külföldi turista.