Kitüntették hazájában a panamai távolugróbajnokot

Vágólapra másolva!
Irving Saladino olimpiai bajnok panamai távolugró 50 ezer dollár jutalmat kapott hazája köztársasági elnökétől a fogadására rendezett ünnepségen helyi idő szerint csütörtök este. Saladino egy gyémántokkal ékesített éremmel ajándékozta meg Martin Torrijos államfőt.
Vágólapra másolva!

"Ez az érem a tietek, amint már többször elmondtam" - jelentette ki honfitársaihoz szólva a versenyző, a közép-amerikai ország első olimpiai bajnoka.

"Teljesítményed elismeréséül, amelyet mi, panamaiak mind sajátunknak tekintünk, rólad nevezzük el a főváros sportkomplexumát" - mondta az elnök, aki előzőleg állami munkaszüneti nappá nyilvánította Saladino hazaérkezésének napját, hogy minél többen jelen lehessenek fogadásán. Torrijos már vasárnap bejelentette, hogy a főváros sportkomplexuma mostantól kezdve Saladino nevét viseli. A sportközpont egy futballstadionból, egy tornacsarnokból, egy uszodából és más sportlétesítményekből, valamint egy sportszállóból áll.

A közép-amerikai ország eddig mindössze két bronzérmet nyert az olimpiák történetében, azokat is még 1948-ban, Londonban a sprinter Lloyd LaBeach révén 100 és 200 méteres síkfutásban.