Vágólapra másolva!
Az Arsenal csikócsapatának ebben a szezonban a jelek szerint nem tart ki olyan sokáig a lendülete, mint egy évvel korábban: Arséne Wenger együttese az angol bajnokság második fordulójában tehetetlennek bizonyult a Fulhammel szemben. Kínkeservesen nyert a Liverpool, így vezeti a tabellát, miközben Németországban a feje tetején áll minden: vezet a Hoffenheim, két ponttal az alsóházban a Bayern.

Rafa Benítez ötödik szezonját kezdte a Liverpool kispadján, és most először sikerült a csapattal megnyernie az első két bajnokit. Sokáig úgy tűnt, a Middlesbrough nem óhajt partner lenni egy efféle bravúrban, a szigorú védekezést ugyanis az egyiptomi Mido egy tetszetős góllal egészítette ki a 70. percben, és erre egészen a hajráig nem volt válaszuk a vörösöknek.

Ami utána történt, amolyan tipikus liverpooli feltámadás volt. Először is a gólszerzésre csak sátoros ünnepeken gondoló Jamie Carragher tévedt a Boro tizenhatosának közelébe, és ha már ott volt, a kapu felé küldött egy lecsorgó labdát. Talán jó irányba ment volna, talán nem, mindenesetre a vendégek osztrák védője, Emmanuel Pogatetz beletette a karját, így az védhetetlenül vágódott a hálóba.

Ezzel nyilvánvalóvá vált, a Middlesbrough 23 év várakozás után sem tud győzni az Anfielden. Az ápolás miatt egy perccel megnyújtott hosszabbításban, a 94. percben aztán Xabi Alonso felívelése után Steven Gerrard elé került a labda, a kapitány pedig ilyen helyzetekben nem szokott hibázni, most sem tette. Németh Krisztiánt egyébként ezúttal sem nevezte a meccskeretbe Benítez.

Jóval nagyobb feltűnést keltett, hogy Dimitar Berbatov kimaradt a Tottenham Sunderland elleni keretéből. A londoniak szakvezetője, Juande Ramos azzal magyarázta a döntést, hogy a Manchester Unitedhez tartó bolgár támadó mostanában egész biztosan nem tudna kellően koncentrálni a jelenlegi csapata előtt álló feladatokra, márpedig ez esetben nem az a fontos, hogy milyen képességű futballista.

A spanyol mester rossz pillanatot választott elvei demonstrálására: a Spurs hazai pályán, gyenge játékkal szenvedett vereséget. Kieran Richardson gólja után Jermaine Jenas még egyenlített, de az Olympique Marseille-től a napokban kölcsönvett Djibril Cissé a 83. percben befejelte a Sunderland győztes gólját.

Egyre vérmesebb reményeket táplálnak a Newcastle szurkolói, miután kedvenceik a nyitányon, a Manchester United ellen elért döntetlen után most megverték a Boltont, a csereként beálló Michael Owen találatával. Megjegyzendő, a mutatott játék már koránt sem jogosítja fel őket olyan várakozásokra, mint a pusztta eredmény, a Bolton ugyanis a meccs nagy részében fölényben játszott.

Remek győzelmet aratott az első fordulóban, Boltonban simán elbukó Stoke City. Az újonc kétszer szerzett vezetést a jóval erősebb Aston Villa ellen, és a birminghamiek kétszeri egyenlítése után a legvégén maradt még ereje a har,madik gól megszerzésére.

Még jobban muzsikál a szintén újonc Hull City - a Blackburn otthonában immár negyedik pontját szerezte. A "tigrisek" védelme nagyszerűen zárt, csak egyszer hibázott, de akkor sem omlott össze a csapat, sőt nyomban reagált: Richard Garcia okos, ívelt fejessel járt túl Paul Robinson eszén.

A West Bromwich úgy kapott ki odahaza az Evertontól, hogy a találkozó nagy részében sokkal veszélyesebben futballozott, de kihagyta a helyzeteit. Győzelem ide vagy oda, tisztán látszott, David Moyes miért akarja mindenképpen megerősíteni az Everton keretét.

Az utolsó szombati összecsapás nagy meglepetéssel zárult, a Fulham 1-0-ra legyűrte az Arsenalt. Gera Zoltán kezdett, és végig a pályán maradt, de elég keveset volt játékban a Brede Hangeland gólja után jobbára védekező Fulhamben. Az Arsenal átütőerő nélkül támadott, összességében megérdemelten szenvedett vereséget.

Forrás: Getty Images

Eredmények, Premier League, 2. forduló:
Liverpool-Middlesbrough 2-1 (0-1)
gól:
Pogatetz (86. - öngól), Gerrard (94.), ill. Mido (40.)

Tottenham Hotspur-Sunderland 1-2 (0-0)
gól:
Jenas (73.), ill. Richardson (55.), D. Cissé (83.)

Newcastle United-Bolton Wanderers 1-0 (0-0)
gól:
Owen (71.)

Stoke City-Aston Villa 3-2 (1-0)
gól:
Lawrence (31. - 11-esből), Fuller (80.), Sidibe (90.), ill. Carew (63.), Laursen (84.)

Blackburn Rovers-Hull City 1-1 (1-1)
gól:
Roberts (38.), ill. R. Garcia (40.)

West Bromwich Albion-Everton 1-2 (0-0)
gól:
Bednár (89.), Osman (65.), Yakubu (76.)

Fulham-Arsenal 1-0 (1-0)
gól:
Hangeland (21.)

A Wigan Athletic-Chelsea és a Manchester City-West Ham United mérkőzést vasárnap, a Portsmouth-Manchester United találkozót hétfőn játsszák.

A Premier League állása:
1. Liverpool 6 pont
2. Blackburn 4 (4-3)
3. Hull City 4 (3-2)
4. Newcastle 4 (2-1)
5. Chelsea 3 (4-0)
6. Aston Villa 3 (6-5)
7. Bolton W. 3 (3-2)
8. West Ham 3 (2-1)
9. Everton 3 (4-4)
10. Middlesbrough 3 (3-3)
11. Fulham 3 (2-2)
Sunderland 3 (2-2)
13. Arsenal 3 (1-1)
14. Stoke C. 3 (4-5)
15. Manchester U. 1 (1-1)
16. Wigan 0 (1-2)
17. Manchester C. 0 (2-4)
Tottenham 0 (2-4)
19. West Brom 0 (1-3)
20. Portsmouth 0 (0-4)