Vágólapra másolva!
Visegrádon folytatódott a Beatrix-emlékverseny, lejátszották az 56. női sakkbajnokság negyeddöntőinek első játszmáit. Kétszeres olimpiai bajnoknőnk, Mádl Ildikó remizett a 18 éves Ignácz Máriával. A címvédő Gara Tícia nem bírt Rudolf Annával. Nagy bonyodalmak után Schneider Veronika sötéttel nyert Gara Anita ellen. A második játszmákat hétfőn 14 órától játsszák a Thermal Hotelben.

Meglepetésekkel folytatódott a női sakkbajnokság. A versenykiírás értelmében a kétjátszmás párharcok első partijaiban a magasabb Élő-pontszámú nagymesternők (3 Élő-lista átlaga) játszottak világossal, de nem tudtak nyerni.

Nagy csatában, futóvégjátékban harcolta ki a döntetlent Ignácz Mária a kétszeres olimpiai bajnoknőnkkel, Mádl Ildikóval szemben.

Schneider Veronika elkerülte a megnyitáselméleti párbajt, de nem a bonyodalmakat. Vezérét kalandozás után Gara Anita lenyerte, de túlzottan sok anyagot adott cserébe. Végzetesnek bizonyult az f vonal nyitása, Veronika időzavarban is remekelt. Rudolf Anna francia védelme kiállta a próbát a címvédő Gara Tíciával szemben.

A negyeddöntő első partijainak eredményei:
2 - 10. Mádl Ildikó (2387) - Ignácz Mária (2178) döntetlen (Szicíliai védelem, 66)
3 - 6. Gara Anita (2340) - Schneider Veronika (2316) 0 - 1 (Skandináv védelem, 37)
4 - 5. Gara Tícia (2319) - Rudolf Anna (2337) döntetlen (Francia védelem, 59)
(Tóth Lili játék nélkül az elődöntőbe jutott)