Montenegróba vágyik az Erste

Vágólapra másolva!
A montenegrói Vijesti lap értesülése szerint az osztrák Erste Bank érdeklődik a helyi Opportunity Bank megvásárlása iránt. A másik pályázó az amerikai Bedminster befektetési alap. A két ajánlatról a döntést az elkövetkező 15 napban hozzák meg - írja a lap az ügylethez közel álló körökre hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Az APA hírügynökség megkeresésére az Erste Bank szóvivője Hanna Cygonkova kitérő választ adott: "Folyamatosan figyelemmel kísérjük a közép- és kelet-európai bankokat lehetőségek szempontjából".

Az Opportunity Bank megvásárlásával az Erste megvetné a lábát Montenegróban. Az Erste jelenleg nyolc országban képviselteti magát, Ausztria mellett Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Romániában, Horvátországban, Szerbiában és Ukrajánban.

Az Opportunity Bank 2008 első negyedében 1,34 millió eurós nyereséget ért el, a legnagyobbat a balkáni ország pénzügyi szektorában. A 2002-ben alapított bank többségi tulajdonrésze, 71 százalék az amerikai Opportunity Transformation Investments Inc., csoport tulajdonában van, emellett a Balkan Equity Fund 12 százalékos, Richard Driehaus amerikai magánbefektető 10 százalékos, kisbefektetők pedig 7 százalékos tulajdonnal rendelkeznek benne.