Csodás profit a svájci csokicégnél

Vágólapra másolva!
Sok más luxuscikkgyártóhoz hasonlóan még nem érzi a gazdasági lassulás, a növekvő infláció hatását a prémium csokoládétermékeket gyártó svájci Lindt und Sprüngli.
Vágólapra másolva!

A vállalat a vártnál nagyobb nyereségre tett szert az első félévben: adózott eredménye 5 százalékkal 23 millió frankra nőtt az egy évvel korábbi 22 millióhoz képest, miközben az elemzők csak 21 millióra számítottak.

Az üzemi eredmény 12 százalékkal 33,6 millió frankra nőtt a kereslet élénkülésének köszönhetően.

A bevétel 3 százalékkal 1,17 milliárd frankra emelkedett 1,19 milliárdhoz képest.

A társaság megerősítette az idei évre vonatkozó növekedési előrejelzését, bár figyelmeztetett, hogy az infláció élénkülése és a gazdasági nehézségek kezdenek érződni a fogyasztók vásárlási hajlandóságán, különösen az Egyesült Államokban.

A vállalat hosszabb távon arra számít, hogy a bevétele évente 6-8 százalékkal, üzemieredmény-rátája 20-40 százalékponttal fog növekedni.

A tavalyi évet rekord értékesítéssel zárta a cég az "osztályon felüli" termékek iránti kereslet növekedésének, a költségtakarékossági intézkedéseknek, a termelékenység javulásának köszönhetően.

A Lindt adózott eredménye tavaly 8,5 százalékkal 250,5 millió svájci frankra emelkedett. Üzemi eredménye 11,9 százalékkal 350,8 millió frankra gyarapodott, 2,95 milliárd frankos bevételből.