Vágólapra másolva!
Éppen megkezdte a gyártást az amerikai Dell lengyelországi üzeme, az amerikai számítástechnikai vállalat költségtakarékosságból máris el akarja adni a lódzi üzemet. A lehetséges vevő a magyarországi érdekeltségekkel is rendelkező tajvani Foxconn. A The Sunday Times beszámolója szerint a Dell egyelőre nem kommentálta a híreket.
Vágólapra másolva!

A Dell 2007 végén nyitotta meg 35 ezer négyzetméteres gyárát Lódz közelében, 200 millió eurós beruházással. Az üzemben - amely a Dell második gyára Európában, az első az írországi Limerickben működik - elsősorban Latitude és Inspiron notebookokat gyártanak, s eredetileg azt tervezték, hogy a jövőben asztali számítógépek és szerverek összeszerelésében is részt vesznek. A közép- és kelet-európai ügyfelek mellett innen szolgálják ki a skandináv megrendelőket is.

Az 1974-es alapítású Foxconn International Holding Tajvan legnagyobb műanyag-csatlakozó és PC-alkatrész gyártója. Magyarországi leányvállalata, a Foxconn Hungary Gyártó Kft., mint a Nokia legnagyobb globális beszállítója, 2004. márciusában zöldmezős beruházásként indította el a termelést első üzemcsarnokában, a komáromi ipari parkban, amelyet azóta további két csarnok követett.

A tajvani cég idén júliusban jelezte, hogy mobiltelefonok összeszerelését kezdik meg a harmadik negyedévben Debrecenben.