Szentesen fejlesztik az ipari parkot

Vágólapra másolva!
A következő három évben 364 millió forintos összköltséggel fejlesztik a szentesi ipari parkot, amely a Dél-Alföld egyik legnagyobb ilyen létesítménye - jelentette be Szirbik Imre (MSZP) polgármester szerdán, a Csongrád megyei városban.
Vágólapra másolva!

A 150 hektáros ipari park első üteme a terveknek megfelelően betelepült, jelenleg harminc vállalkozás működik itt, mintegy 3800 alkalmazottat foglalkoztatva - mondta a politikus a fejlesztésről tartott sajtótájékoztatón.

Az önkormányzat a Dél-Alföldi Operatív Program egy pályázatán 182 millió forint támogatást nyert az ipari park infrastruktúrájának fejlesztésére, 2010-ig korszerűsítik és bővítik az úthálózatot, valamint kiépítik a telekhatárokig a víz-, szennyvíz- és csapadékvíz-vezetékeket - tudatta a polgármester. Hozzátette: a beruházáshoz szükséges további forrást az önkormányzat biztosítja.

Bocskay István önkormányzati főtanácsos elmondta, az ipari park északi részén kisebb helyi cégek számára 1000-3000 négyzetméteres parcellákat alakítanak ki. A "vállalkozói faluba" elsősorban azokat a szentesi termelő és szolgáltató cégeket várják, amelyek telephelyüket kinőtték, vagy lakóövezetben folytatják tevékenységüket.

A park keleti zónájában a tervek szerint egy hő- és villamos energiát előállító biomassza erőmű települ. A további idetelepülő vállalkozásoknak versenyelőnyt jelent majd, hogy az erőmű a jelenlegi piaci árnál kedvezőbb konstrukcióban tud majd számukra energiát szolgáltatni - fogalmazott a szakember.

Az ipari park déli részén olyan kis- és középvállalkozások számára alakítanak ki parcellákat, amelyek az országos vagy régiós piacokra kívánnak kilépni. Ideális lehet például a kecskeméti Mercedes-gyár beszállítói számára - jegyezte meg a főtanácsos.

Az önkormányzat a korábbi laktanya épületeinek rekonstrukciójával a parkban egy modern innovációs övezetet is kialakítana, a beruházás tervei egy Interreg pályázaton elnyert támogatásnak köszönhetően már el is készültek - mondta Bocskay István.