Így nézhet ki az első Google-mobil

Vágólapra másolva!
Már a neten keringenek az első skiccek és paraméterek a Google mobilszoftverét futtató T-Mobile G1-esről: ezek alapján az androidos telefon méretes billentyűzettel és izmos processzorral támadja be az iPhone-t.
Vágólapra másolva!

Az Androidguys.com szerzői állításuk szerint újabb információkat szereztek a tajvani HTC Dream nevű eszközéről, amely valószínűleg az első olyan készülék lesz a piacon, amely a Google saját fejlesztésű mobiltelefonos operációs rendszerét, az Androidot futtatja. Bár hivatalosan még nem erősítették meg, a telefon G1 típusjelzéssel a T-Mobile kínálatában lesz kapható.

Ha a pletykák igaznak bizonyulnak, a közel 160 grammos kütyü lelkét egy erősnek mondható, 528 megahertzen működő Qualcomm 7201-es processzor képezi majd, bár memóriája csupán 64 megabájtos lesz, ezen felül egy 1 gigabájtos MicroSD-memóriakártya jár majd hozzá, a rendszerszoftverek pedig egy 128 megabájtos ROM-ban tárolódnak majd. A hagyományos iránygombok helyett az első Android-készüléken a régebbi laptopokon alkalmazotthoz hasonló megoldással, trackballal lehet majd mozgatni a kurzort a jókora, 3,17 collos átlójú, 480x320 pixel felbontású képernyőn.

Forrás: [origo]

A kiszivárgot skicc az AndroidGuys.com-ról

Hosszabb szövegek bevitelét könnyíti majd meg a képernyő mögül előhúzható, fekvő módban használható ötsoros QWERTY billentyűzet. A beépített digitális kamerához ledes fényforrás vagy mini vaku nem jár, de 3,1 megapixeles fotókat tud majd rögzíteni. A lejátszható médiafájlok köre elég bőséges, a H.264, MPEG4, 3GPP videók mellett a készülék MP3, AAC, WMA és OGG formátumú zenefájlokkal is elboldogul, emellett az iPhone-hoz hasonlóan YouTube-lejátszó is kerül rá - a népszerű videomegosztót a Flash-támogatás hiánya miatt nem lehetséges egyelőre hagyományos böngészőből megnyitni a mobilon. A jelenlegi információk szerint a telefonba épített chatkliens a Google Talk mellett az MSN, a Yahoo és az AIM hálózataira tud majd kapcsolódni.

Adatátvitel terén az Android-mobil wifi, 3G és HSDPA technológiákat támogat, akkumulátorának kapacitása pedig 1150 mAh lesz, üzemidejéről viszont még nem tudni semmit. Az Electronista kütyüblog úgy tudja, elképzelhető, hogy a készüléket egy vadonatúj konstrukcióban is kínálja majd a T-Mobile: a nagyon alacsony árért cseréve időnként reklámok jelennek majd meg a mobilon.