Bezár a varroda Almásfüzitőn

Vágólapra másolva!
Felszámolják a Triumphnak dolgozó A+J Kft. varrodáját Almásfüzitőn, az üzemből 64 dolgozót bocsátanak el - mondta el Jankovszky Sándor, a vállalkozás ügyvezetője.
Vágólapra másolva!

Jankovszky szerint évek óta nem tudták elérni a fehérneműket gyártó Triumph ausztriai részlegénél az euróban kötött megállapodások újratárgyalását. A megbízó folyamatosan az infláció mértéke alatt emelte a bérmunka díját, majd a közelmúltban felmondta a szerződést, és Montenegróban létesít új varrodát.

Az ügyvezető számításai szerint az erős forint miatt három év alatt 40 millió forintos veszteséget halmoztak fel, az utóbbi fél évben húszmillió forint káruk származott a 230 forint körüli átváltási arányból. Az A+J Kft.-t 1996-ban alapították, a Komárom-Esztergom Megyei Ruhatisztító Szövetkezet mosodájának megvétele után. A társasághoz 40 kilométeres körzetből főleg családos nők jártak dolgozni, mivel a környéken ez volt az egyetlen, egy műszakban és részmunkaidőben is foglalkoztató vállalat.

A társaság a varrodán kívül egy elektronikai paneleket összeszerelő részleget is működtet, a tevékenységet a varroda felszámolásával egy időben újjászervezik.