Felszámolják a dorogi Colgate-gyárat

Vágólapra másolva!
Az előre bejelentett ütemben felszámolja a Colgate-Palmolive Kft. dorogi gyárát, szeptemberben 90 dolgozót bocsátanak el - jelentette be a dorogi munkaügyi központ kirendeltség-vezetője.
Vágólapra másolva!

A vállalat az év végéig zárja be az üzemet, az intézkedés 114 embert érintve, a teljes dolgozói létszám elbocsátásával jár - mondta el Romanek Etelka, hozzátéve, hogy a Colgate korrekt módon, a foglalkoztatottak sérelmét enyhítve hajtja végre a leépítést. A vállalat minden dolgozóját segíti új munkahelyet találni, 190 ezer forint átképzési segélyt biztosít személyenként és a szokásos felmondási összegnél magasabb juttatást fizet.

Petrás Edit HR-igazgató tájékoztatása szerint a vállalat a jövőben is folytatja termékei forgalmazását Magyarországon, a kereskedelmi szervezet megmarad. A Colgate-Palmolive Magyarország Termelő Kft. dorogi gyáregysége 1993-tól üzemelt, a gyárban korábban a Fabulon-család kozmetikumai készültek.

A Colgate-Palmolive márciusban közölte, hogy a brassói (Brasov) gyárát szintén bezárja, a romániai termelést pedig a vállalat lengyelországi egységei veszik át. Ennek következtében 190 dolgozótól válnak meg.

A vállalat közleménye szerint a romániai gyár bezárása egy 2005-ben ismertetett terv része volt, ami az amerikai csoport hatékonyságának növelését célozta.