Vágólapra másolva!
Az UEFA-kupa-győztes Zenit nyerte a labdarúgó Szuperkupát, miután egy góllal jobbnak bizonyult a Bajnokok Ligája-serleget elhódító Manchester Unitednél.

Szuperkupa:
Zenit (orosz) - Manchester United (angol) 2-1 (1-0)
Monaco, 16 000 néző
v: Claus Bo Larsen (dán)
gól: Pogrebnyak (45.), Danny (59.), illetve Vidic (73.)
kiállítva: Scholes (90.)
sárga lap: Scholes (44., 90.), Anderson (53.), Tevez (75.)
Zenit: Malafejev - Anyukov, Krizanac (Ragyimov, 71.), Puygrenier (Sirokov, 62.) - Sirl, Gyenyiszov, Tyimoscsuk, Zsirjanov - Dominguez (Arsavin, 46.), Pogrebnyak, Danny
Manchester United: Van der Sar - G. Neville (Brown, 76.), Rio Ferdinand, Vidic, Evra -Anderson (O,Shea, 60.), Nani, Scholes, Fletcher (Park, 60.) - Rooney, Tevez.

45. perc: bal oldali szögletet követően Gyenyiszov csúsztatta meg a labdát, melyet Pogrebnyak közelről a hálóba fejelt (0-1).

59. perc: Danny hozta fel a labdát, betört a tizenhatoson belülre és két védő között, 13 méterről a hálóba bombázott (2-0).

71. perc: jobb oldali szöglet után Tevezhez került a labda, az argentin támadó Vidichez játszott, aki 5 méterről több védő között a hálóba továbbított (2-1).


Az első félidőben a Zenit irányította a mérkőzést, a Bajnokok Ligája-győztes manchesteriek csak elvétve jutottak el azorosz kapu közelébe. A játékrész végén a vezetést is megszerezte a szentpétervári együttes.

A második 45 percet is aktívabban kezdték az oroszok, akik tovább növelték előnyüket. Kétgólos hátrányban ritmust váltott a manchesteri gárda, rengeteg helyzetet dolgozott ki és csökkentette a különbséget. Az utolsó tíz percben mindkét csapat óriási helyzeteket hagyott ki, de újabb gól nem született. A 90. percben Scholes kézzel továbbította a hálóba a labdát, amiért megkapta második sárga lapját és el kellett hagynia a pályát.

A lefújás után a Zenit második találatát szerző Dannyt választották meg a mérkőzés legjobbjának.