"A" kategóriássá avanzsál az RFV Nyrt.

Vágólapra másolva!
Az RFV Nyrt. részvényeit szeptember 5-i hatállyal a Budapesti Értéktőzsde "A" kategóriájába sorolják át.
Vágólapra másolva!

A tőzsde honlapján olvasható határozat szerint az átsorolást a kibocsátó kérvényezte szeptember 2-án.

A tőzsde vizsgálata szerint az RFV részvényei eleget tesznek a tőzsdei szabályzat "A" kategóriára vonatkozó előírásainak.

Az energetikai szolgáltatásokat végző társaság részvényeit 2007 májusában vezették be a tőzsdére.

A cég augusztus 18-án megtartott rendkívüli közgyűlésén a részvényesek öt évre szóló időtartamra felhatalmazták az igazgatóságot maximum 10 millió forint tőkeemelésre nyilvános részvénykibocsátással.

Soós Csaba elnök, az RFV egyik fő tulajdonosa július elején sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a következő néhány üzleti évben az RFV több tízmilliárd forint értékű energetikai beruházást tervez megvalósítani, kisebb részben tőkeemelésből, nagyobb részben bankhitelből és saját forrásból. Ezekkel a beruházásokkal az eredetileg energia-megtakarítással, hatékony energiaszolgáltatással és energiahatékonysági beruházásokkal, valamint azok finanszírozásával foglalkozó RFV új tevékenységbe, energiatermelésbe kezd.

Az RFV június 30-án közzétett profit előrejelzése szerint a társaság 2008-ban 2,456 milliárd forint árbevétellel és 510 millió forint nettó profittal számol. A kamat-, adófizetés-, tőketörlesztés és értékcsökkenési leírás előtti nyereség (EBITDA) várhatóan eléri a 852 millió forintot, az egy részvényre jutó nyereség (EPS) pedig 255 forint lesz. Az új üzletág eredménye 2009-ben az EPS-t 90 forinttal növeli.

Az RFV részvények csütörtökön délután 6.000 forintot értek a tőzsdén, 100 forinttal többet, mint előző nap záráskor.