A hét legjobb letölthető szoftverei

Vágólapra másolva!
Ezen a héten az egyik legjobb stratégiai játékot, a Red Alertet töltheti le tőlünk, miután kiadója ingyenessé tette a klasszikust, de válogatásunkban dögös helikopteres lövöldözést, automata montázskészítőt, hasznos kis Windows-bütykölő programokat, univerzális nézegetőprogramot is talál. Ha még nem tette meg, próbálja ki a Google saját böngészőjét, a Chrome-ot is!
Vágólapra másolva!

AIR SHARK

Forrás: [origo]

A játék teljes verziójának letöltése

Egy igazán frankó helikopteres akciójáték, melyben a lövöldözésen van a hangsúly - második részét (amely új pályákat tartalmaz) ugyancsak le lehet tölteni a Szoftverbázisról. Az irányítás egyszerű, a kurzormozgató gombokkal, illetve a Ctrl-lal és a Shifttel történik, egyikkel a golyószórót, a másikkal a rakétavetőt lehet aktiválni. Grafikáját tekintve az Air Strike ugyan nem képviseli a legújabb generációt, de csúfnak sem mondható, és gépigénye sem magas, érdemes egy próbát tenni vele.

RED ALERT

Forrás: [origo]

A játék teljes verziójának letöltése

Az ismert, sokak által imádott stratégiai játéksorozat, a Command & Conquer: Red Alert sok év után október végén végre harmadik résszel gyarapodik. Ennek apropóján a játékot kiadó Electronic Arts 13 évvel a premier után ingyenesen letölthetővé tette az első epizódot. A Szoftverbázisról letölthető 1 gigabájtos változat két CD-re égethető képfájlt tartalmaz, felírásukhoz itt lehet ingyenes segédprogramokat találni, a profibbak emulátorral is próbálkozhatnak a telepítéssel. Ha csupán a szövetségeseket, vagy épp a vörös nagyhatalmat szeretné győzelemre vinni, erről az oldalról külön-külön is letöltheti az ötszáz megabájtos képfájlokat. Mindkét lemez tartalmazza az eredeti Windows 95-ös játékhoz kiadott Windows XP-patchet, így elvileg gond nélkül lehet futtatni egy mai gépen is.

MICROSOFT RESEARCH AUTO COLLAGE 2008

Forrás: [origo]

A szoftver demójának letöltése

A Microsoft Research fejlesztőinek munkája ez az automata kollázsgeneráló szoftver, melynek érdekessége abban rejlik, hogy az előzetesen megadott fotókat úgy képes elrendezni, hogy mindegyikből a lehető legtöbb látszódjon, értékes részletek ne vesszenek el a felvételekről. Kezelése pofonegyszerű, gyakorlatilag elegendő kiválasztani azt a mappát, amelynek képeit használni szeretnénk, majd rábökni a Create gombra - az alatta lévő csúszkával a kis fotók méretét lehet szabályozni. Az alkalmazás számos munkával töltött percet megspórolhat a montázsra vágyó amatőr fotós. Sajnos csak 30 napos próbaverzióját lehet letölteni ingyenesen, a teljes verzióért 20 fontot kell fizetni.

SYSINTERNALS

Forrás: [origo]

Az ingyenes szoftvercsomag letöltése

A Microsoft oldalán már régóta elérhetők a leginkább rendszergazdáknak szánt apró, Sysinternals néven kínált segédprogramok, most azonban egyben is le lehet tölteni őket. Az otthoni júzerek számára a Windows-háttérképen rendszerinformációkat megjelenító BgInfo, vagy a memória kiterjesztéseként használt lapozófájlt töredezettségmentesítő PageDefrag lehet hasznos. Érdemes még kipróbálni az alap Feladatkezelőnél okosabb Filemon-t, illetve a merevlemez foglaltságát grafikus diagramokkal szemléltető DiskView-t, vagy a több virtuális képernyő használatát biztosító Desktops-ot is.

GOOGLE CHROME

Forrás: [origo]

Az ingyenes böngésző béta verziójának letöltése

A héten saját böngészőt jelentetett meg a Google, amely részben a Firefoxon és a Safariból átemelt technológiákon nyugszik, de kezelőfelülete és működése is jelentősen eltér azoktól. Itt alaposan kivesézzük képességeit: sok funkció hiányzik még belőle, ami nem meglepő, hiszen 0.2-es verzióról van szó, ennek ellenére elég stabil szoftver, ha újfajta webezési élményre vágyik, érdemes egy próbát tenni vele.

UNIVERSAL VIEWER

Forrás: [origo]

A szoftver teljes verziójának letöltése

Ez egy orosz fejlesztésű ingyenes szoftver, amely az ismertebb fájlformátumok mindegyikét képes megnyitni, legyen szó képről, szövegről, táblázatról, zenéről vagy videofájlról. Fejlesztője oldaláról plugineket is le lehet tölteni hozzá.