Csökkentette a Concorde a Rába célárát

Vágólapra másolva!
Az eddigi 2390 forintról 2119 forintra csökkentették Rába-részvényekre vonatkozó célárukat a Concorde Értékpapír elemzői, ez 46 százalékkal haladja meg a papír mostani árát - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A kedvezőnek minősített féléves eredmények közzétételét követő finomhangolás során a jövő évi árbevételre vonatkozó előrejelzést 68,9 milliárd forintról 66,8 milliárd forintra csökkentették, az EBITDA-prognózist pedig 5,47 milliárd forintra mérsékelték (erre az évre 4,6 milliárd forintot várnak). A csökkentés oka, hogy az elmúlt évek dinamikus növekedése után jövőre ennek lassulását várják mind az amerikai, mind az európai piacokon.
Az amerikai piac növekedését eddig egy nagy megrendelés biztosította, s a jelenlegi információk szerint nincs a láthatáron újabb ilyen szerződés, ami biztosítaná a hasonló nagyságrendű növekedést.

A Concorde ugyanakkor bízik abban, hogy a társaságnak sikerül Európában újabb vevőket szereznie. Az alkatrész- és járműüzletágtól emellett stabil eredményességet vár. A társaság alaptevékenységének értékteremtő képessége szerinte nagyjából összhangban van a jelenlegi árfolyammal, ennél jóval magasabb értékeltséget az ingatlanprojektek biztosítanának.