Tönkrement a baloldali médiabefektető, a Matrix Kft.

Vágólapra másolva!
A Népszabadság értesülése szerint felszámolják a korábban több sajtóorgánumot magáénak tudó, baloldali kötődésű Mátrix Holding Kft.-t. Bonyár Miklós cégvezető szerint rosszul mérték fel a piaci lehetőségeiket, ez vezetett a bukáshoz.
Vágólapra másolva!

A cég 2004-2005-ben még egyebek mellett a Népszava, a Képes Újság, a Fürge Ujjak, a Le Monde Diplomatique, valamint a Stop.hu internetes hírportál áttételes tulajdonosa volt.

A sajtóorgánumok eladásának kizárólag anyagi okai voltak. Arra a kérdésre, hogy a lapoknak vagy a Mátrix Holdingnak ment-e rosszul, a cégvezető úgy felelt, "minden". Az egyensúly megteremtéséhez viszont az eladásokból származó vételár sem volt elegendő. Bár ezután a Mátrix égisze alatt más jellegű tevékenységekbe is belevágott - ilyen egy kóserélelmiszer-kereskedő cég, illetve egy szegedi szórakozóhely -, de ezek sem jöttek be.

A Mátrix Holdinghoz kötődő több más társaságról is elmondható, hogy végrehajtás, felszámolás alatt áll vagy épp felfüggesztették az adószámát. Azt, hogy ezekben még milyen vagyon lelhető fel, a felszámolóbiztos dolga feltérképezni - fejtette ki. Egyes cégekben szerinte még lehetnek eladható eszközök - írja a Népszabadság.