Az OMV még nem zárta le a Mol-ügyet

Vágólapra másolva!
Az OMV osztrák olaj- és gázipari konszern vezérigazgatójának egy nyilatkozata szerint az OMV-Mol-egyesülés ügye még nincs lezárva.
Vágólapra másolva!

"A részvényenkénti 32 ezer forintos átvételi ajánlatunkat visszavontuk, de továbbra is részvényesek vagyunk a Mol-ban" - mondta Wolfgang Ruttenstorfer OMV-vezér a Wiener Zeitung bécsi lap internetes oldalán olvasható nyilatkozatában. Utalt arra is, hogy Közép-Európában változatlanul folytatódik az olaj- és gázipari ágazat konszolidációja. - A kérdés még nincs lezárva - válaszolta a Mol-átvétel kudarcára tett megjegyzésre.

Egyéb témákról szólva az OMV első embere örömét fejezte ki afölött, hogy az Európai Unió támogatja a Nabucco-vezeték tervét. Szerinte tanácsos, hogy az orosz szállítások mellett Európa más forrásokból is - például a Kaszpi-tenger térségéből vagy a Közel-Keletről - gázhoz jusson.

Nehéz és összetett, bonyolult vállalkozásnak nevezte a Nabuccót, de úgy vélte, hogy a grúziai háború miatt nem növekedett feltétlenül a politikai vagy a katonai kockázat a vezeték megépítésére nézve.