Delta és a szerelem

Vágólapra másolva!
A Cannes-ban díjazott Delta mellett négy másik szerelmes filmet is kapunk a héten: Steve Carell Juliette Binoche-ba, a macedón lányok egy jobb élet lehetőségébe, a kenguruk egymásba, Kira kétségbeesetten a férjébe szerelmes.
Vágólapra másolva!

Delta / Delta - 2008

Miről szól? Egy fiú hosszú távollét után visszatér a Duna-deltába, és húgával intenzív viszonyba kerül, melyet nem néznek jó szemmel a helyiek.

Ki a rendező? Ez Mundruczó Kornél negyedik nagyjátékfilmje a Nincsen nekem vágyam semmi, a Szép napok és a Johanna után.

Kik a szereplők? A lányt Mundruczó múzsája, Tóth Orsi (Szép napok, Johanna) formálja meg, a fiút a hegedűművész Lajkó Félix játssza. Anyjuk Monori Lili, élettársa Gáspár Sándor. Felbukkan még a Szép napok főszereplőjeként megismert Polgár Tamás is.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik nem ragadnak le egy film megítélésénél ott, hogy "most mé' nem sci-fi?".

Mit mondunk még a filmről? Mundruczó Kornél szerelmes a Duna-deltába. Filmjében mindent ennek a szerelemnek rendelt alá. Szerintem jól tette. Olvasd el kritikánkat a filmről!

Mit mond a rendező a filmről? Húsz év alatt ő a második magyar rendező, akinek a filmje bejutott a cannes-i versenyprogramba. Mundruczó Kornéllal a Delta végső változatának kiforrásáról, a történetmesélés zsákutcáiról és a létezésfilmekről, valamint a filmfesztiválok kulturális missziójáról beszélgettünk. Olvasd el Mundruczó Kornéllal készült interjúnkat!

Mit mond a főszereplő a filmről? Két hét múlva Tóth Orsi is végigmegy azon a vörös szőnyegen, amelyen már a világ összes nagy filmsztárja megfordult, ugyanis ő a női főszereplője Mundruczó Kornél Delta című filmjének, amely bekerült a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjába. Orsitól távol áll a díszbemutatók csillogása, legszívesebben farmerben menne mezítláb, de még inkább kihagyná az egészet, és kutyát sétáltatna helyette a gáton. A Szép napok, a Világszám! és a Johanna fiatal színésznőjével beszélgettünk. Olvasd el Tóth Orsival készült interjúnkat!