Vágólapra másolva!
A korábbi olasz válogatott labdarúgó Gianfranco Zola lesz az angol Premier League-ben szereplő West Ham United vezetőedzője - olvasható a Daily Mail szerdai kiadásában.

A Chelsea korábbi szupersztárja, a jelenleg az olasz U21-es válogatottat irányító Zola a sajtóorgánum értesülése szerint 24 órán belül aláírja szerződését a West Hammel.

A 42 éves szakember támadó futballt ígért a rajongóknak: "Én egyetlen taktikát ismerek, a gólra törő játékot. A nézők izgalmas meccseket szeretnének, azért lépünk pályára, hogy szórakoztassuk őket. Támadó voltam egész pályafutásom során, az általam irányított csapatok is ebben a felfogásban fognak futballozni" - mondta Zola.

A West Ham szurkolói ugyanakkor állítólag nem támogatják az olasz kinevezését, mivel labdarúgóként a vetélytárs Chelsea-nél szerepelt 1996 és 2003 között.

"Játékos-pályafutásom a múlt része. Tudom, hogy nagy a rivalizálás a két klub között, de számomra ez nem jelent problémát" - reagált az egykori klasszis. A londoniak vezetősége az előző héten vált meg az addigi vezetőedzőtől, Alan Curbishleytől, aki nem értett egyet néhány játékos eladásával.