Vágólapra másolva!
Újra van magyar gól az elmúlt hét legszebb találataiból szemezgető összeállításunkban, ezúttal Gera Zoltán került be, aki a Fulham-Bolton angol bajnokin volt eredményes. A magyar válogatott csapatkapitányának gólja mellett került még be találat a Liverpool-Manchester United, illetve a Manchester City-Chelsea angol rangadókról, a német forduló legpikánsabb meccséről, a Real Madrid aktuális bajnokijáról, a Palermo Roma elleni meglepetéséből, és természetesen világbajnoki selejtezőkről is. Nézze meg a gólokat, és szavazzon a legszebbre!

Az olasz bajnokság második fordulójában a Roma Palermóba volt hivatalos és a többek között Mexes és Totti nélkül felálló fővárosiak 3-1-es vereséget szenvedtek. Pedig a Realtól megszerzett Júlio Baptista révén még vezettek a Farkasok, de a szicíliaiak gyorsan válaszolni tudtak, a végül két gólig jutó Fabrizio Miccoli egy igazítás után jobbal gyönyörűen csavart a bal pipába 18 méterről.

187001outform.html400350


Két forduló után a Lazio vezeti a Serie A-t, a római Sasok a Cagliari idegenbeli legyalulása után a Sampdoriát is sikerélmény nélkül hagyták az Olimpicóban. Ami közös a két meccsben, a győzelem cseppet sem elhanyagolható ténye mellett, az az, hogy az argentin Mauro Zárate mindkét alkalommal eredményesnek bizonyult, a szárdok ellen kétszer kért szót, a genovaiak ellen pedig a mindig fontos első dugót jegyezte. Nem nagyon lehet szebben kivitelezni egy 22 méteres, ballábas csavarást, mint ahogy a dél-amerikai fickó tette, a labda a lécről vágódott be a hálóba a Samp-kapus vigyázó tekintete kíséretében.

187002outform.html400350


Őrületes meccset vívott egymással a Ruhr-derbin Hajnal Tamás Dortmundja a Schalkéval, a hat gólt, két kiállítást és vitatott ítéleteket hozó ütközet a sárga-feketék feltámadása miatt lesz sokáig emlékezetes. A vendég gelsenkircheniek már 3-0-ra vezettek, amikor a középhátvéd Subotic egy szép fejessel fújt riadót, majd a svájci Alexander Frei percei következtek, előbb egy bombagóllal hozta még közelebb a Dortmundot, majd büntetőből egyenlített. Az Eb-n szerzett sérülésből nemrég felépült csatár első góljának egyetlen szépséghibája, hogy az asszisztens nem szúrta ki, hogy Frei lesről lépett vissza a lövés előtt (a videón 2:32-nél tekinthető meg).

187003outform.html400350


Nagy ígéretnek indult Jan Schlaudraff, aki az Aachenben hívta fel magára először a figyelmet, aztán, ahogy az a Bundesligában szokás, el is vitte a Bayern München. A bajor kirakatcsapatnál azonban túl erős volt a konkurencia, és alig-alig jutott lehetőséghez, tovább is állt, az idei szezont pedig már Huszti Szabocs csapatában, a Hannovernél kezdte. A gyengén rajtoló gárda a hétvégén végre megszerezte első diadalát, Huszti mellett a szintén két góllal záró Schlaudraff volt a Hannover hőse, akinek átemelős első gólja sem volt ronda, de a másik, amelynél a fél Mönchengladbach-védelmen átszlalomozott, még egy fokkal komolyabb esztétikai élményt nyújtott (az összefoglalóban 06:00-nál látható).

187004outform.html400350


Megszerezte első bajnoki gólját a Fulham színeiben Gera Zoltán, aki a Bolton elleni 2-1-es diadal alkalmával mutathatta be védjegyének számító szaltós ünneplését. Zamora bal oldali beadása után Shittu középre kifejelt labdája éppen Gera elé került, aki jobbal, kapásból lőtt, és Jaaskelainen csak beleérni tudott, hárítani nem. Nem kellett volna sok a második Gera-gólhoz is, mivel a légiós fejese a kapufán landolt.

187005outform.html400350


Véget ért egy fejezet a Liverpool történetében, a Vörösök Rafa Benítez irányításával először tudták legyőzni a Manchester Unitedet. Pedig nem úgy indult a meccs, hogy mosolygós drukkerek üvöltik majd a lefújás után a You'll never walk alone-t, mivel egy mérnöki asztalon megtervezett támadás végén még a MU került előnybe az 5. percben. Scholes remekül pörgetett ki jobbra, ahol az új szerzemény, Berbatov vezetgettte Carragher szorításában a labdát, hogy aztán az alapvonalról elsőrangúan hozza helyzetbe a remetei magányban érkező Carlos Tévezt, akit még az sem zavart, hogy Skrtel bevetődve próbálta útját állni a lövésnek.

187006outform.html400350


A Premier League legutóbbi fordulójának másik kiemelkedő találkozója a Manchester City és a Chelsea randevúja volt, Robinho ugyanis most mutatkozott be az égszínkékeknél (holott egész nyáron a Chelsea-vel udvaroltak egymásnak), és rögtön góllal tette le névjegyét. A londoniaknak azonban nem remegett meg a lába hátrányban sem, és Ricardo Carvalho egyenlítése után a második félidőben Frank Lampard egy olyan akció végén ugrasztotta talpra a Chelsea-szerelmeseket, amelyre méltán lehet ráaggatni a szakma áltál jócskán elkoptatott korszerű illetve formás jelzőket (az összefoglalóban 00:55-nél látható a gól, de utána az ismétlésekben bontakozik ki teljes egészében a villámgyors és halálpontos kontra).

187007outform.html400350


Kellemetlen kis ellenfél lesz a Numancia a Primera Divisiónban, legalábbis erről árulkodik az eddig eltelt két forduló, mivel a kiscsapat előbb 1-0-ra verte a Barcelonát, majd meleg perceket okozott a másik gigásznak, a Real Madridnak is a Bernabéuban. Hogy nem kell galaktikusnak hívott brigádban kergetni a labdát ahhoz, hogy az ember nagy gólt rúgjon, arról José Javier Barkero tett tanúbizonyságot, aki 23 méteres ballábas műremekével egy életre elvette a pókok kedvét attól, hogy a madridi kapu jobb felső sarkában verjenek sátrat.

187008outform.html400350


Ne feledkezzünk meg a vb-selejtezőkről sem, hiszen a 2010-es dél-afrikai mulatságra elkezdődött a toborzó, és Európa egyik fele éppen a litván titkot próbálja megfejetni, mivel a baltiak Románia és Ausztria lepofozásával villámrajtot vettek. A múlt heti kínálatunkban láthattak, milyen gólokkal intézték el a litvánok a románokat, és a sárga mezben pompázó válogatott az osztrákok ellen sem aprócska, bebrusztolt, potyaízű találatokkal szórakoztatta lelkes közönségét. Tomas Danilevicius kétszer is ugyanolyan módon cselekedte meg azt, amit megkövetelt tőle a haza, előbb Stankevicius szabadrúgásába ért bele akrobatikus mozdulattal, majd egy jobboldali beadást sarkazott a bal alsóba, nálunk a második mutatvány került be az indulók közé (érdemes megnézni az egész összefoglalót, amelyben a sarkazós gól 00:53-től látható).

187009outform.html400350


Az olaszok a ciprusi szenvedés után a grúzokat biztosabban fektették kétvállra, a meccs embere a világbajnok mindkét gólját szállító Daniele De Rossi volt. A Roma középpályása a gyengébbik lábát sem csak támaszkodásra használja, ballal nagyon bevarrta 26 méterről.

187010outform.html400350


Az elmúlt héten Antonio Di Natale Ciprus elleni győztes gólja kapta a legtöbb szavazatot.