5 megapixeles windowsos mobil az Asustól

Vágólapra másolva!
Az iPhone-ra rímelő telefonok sora folytatódik. Most az Asus legújabb csodakészülékéről jelentek meg képek és friss információk.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, a jövő év már nem a 240x320-as vagy a VGA-felbontású kijelzőkről szól, hanem a UMPC-től már jól ismert 800x480 pixeles TFT LCD-kre fókuszálnak majd a gyártók. A Windows Mobile 6.1 operációs rendszerrel ellátott Asus Galaxy7 egyetlen nagyméretű megjelenítőből áll, ami természetesen érintésérzékeny. Az igen méretes, 3,5 colos LCD sajnos csak 65 ezer szín megjelenítésére alkalmas- lehet, hogy itt lenne az ideje, hogy valamelyik gyártó egy 262 ezer színű megoldással jelenjen meg. Az iPhone-nal ellenétben itt nem a kijelzőn játszódik minden. A fontosabb funkciógombok a képernyő alján helyezkednek el. Ilyen például a hanyatt döntött egér és a trackball, ami a weboldalakon való scrollozást teszi gyorsabbá.

A hátlapon található 5 megapixeles kamera ebben a kategóriában kiemelkedőnek számít - talán csak a Samsung Omniát szerelték fel hasonló felbontású optikával. Az operációs rendszer természetesen már az új, látványos kezelőfelületet tartalmazza, mellyel a windowsos telefonokon - főleg izgalmas animációk esetén - az egyelőre újdonságnak számító kétujjas irányítást lehet gyakorolni. A telefon a 7,2 Mbit/sec-es, tehát a ma elérhető leggyorsabb vezeték nélküli adatátviteli lehetőséggel dolgozik - emellett természetesen wifi-, EDGE- és 3G-támogatással is rendelkezik. A gyártó 200 óra készenlétet és 4 óra beszélgetést ígér egy feltöltéssel, ami manapság már elég bátortalanul hangzik.

A telefonban beépített GPS-vevőt is találunk, melyet gyakorlatilag az összes, ma Windows Mobile alatt futó navigációs szoftverrel ki lehet próbálni. A Bluetooth 2.0-val felszerelt készülék pontos piaci bevezetése és ára egyelőre ismeretlen. Viszont azt hallani, hogy talán még az idén a boltokban lehet.