Román piacra lépett a Hild Csoport

Vágólapra másolva!
Romániában is megkezdi működését a Hild Csoport, ezentúl az ingatlan alapú Örökjáradék Program szolgáltatásait a romániai nyugdíjasok és nyugdíjas korúak is igénybe vehetik, jelentették be kedden Bukarestben.
Vágólapra másolva!

A Hild Csoport a bolgár piacra lépést követően Romániában is bevezeti szolgáltatásait, ahol rövid időn belül hasonló eredményekkel számolunk, mind otthon - mondta bukaresti sajtóértekezletén Kézdy Gábor, a Hild Örökjáradék Zrt. vezérigazgatója.

Már a megalakuláskor az volt a cél, hogy egy közép-kelet-európai regionális céget alakítsunk ki - mondta az MTI-nek Földeák Gábor marketing-igazgató. Kifejtette: a demográfiai irányzatokat, a lakosság összetételét és a magántulajdon arányát tekintve Bulgária és Románia áll a legközelebb Magyarországhoz.

Bulgária annyiban jobban hasonlít Magyarországra, hogy ott is nagy a centralizáltság foka, vagyis a lakosság legnagyobb hányada a fővárosban él. Románia viszont "nagyobb falat", e 20 milliós országban Bukarest mellett vannak sokkal nagyobb városok is, mondta a marketingigazgató, és hozzátette: amint a fővárosban beválni látszik az üzleti modell, terjeszkedni kívánnak más romániai nagyvárosokba is.

Romániának nagy előnye Magyarországgal szemben - mondta -, hogy bár a nyugdíjasok és a magántulajdonú lakások aránya körülbelül megegyezik, e szomszédos országban a nyugdíjak abszolút értéke alacsonyabb. Így az ottani nyugdíjas társadalomnak sokkal nagyobb szüksége van a segítségre. - A törvényi keretek azonban eltérnek a magyarországiaktól, ezeket is figyelembe kell venni - tette hozzá.

Már megalakult a Hild romániai vezetése, amely helyi szakemberekből áll. A képviselet ügyvezetője az amerikai állampolgárságú John Wirth pénzügyi szakember, aki a Hild csoport társalapítója. Mihelyt kidolgozzák a szerződést, megnyitják az irodát, majd megkezdik a termék népszerűsítését, mondta Földeák Gábor. A vezetés hosszú távú terveiben Lengyelország és Csehország is szerepel.

A 2005-ben életre hívott Hild Örökjáradék mára 75 millió eurós hitelkerettel rendelkezik a kifizetések finanszírozására. A hatvanöt évnél idősebb, ötmillió forint érték feletti saját ingatlannal rendelkezőknek teljes körű szolgáltatást ajánló Hild József Örökjáradék Zrt. mögött az egyik legnagyobb amerikai befektetési bank, a Merrill Lynch áll, amelyet a Bank of America jelenleg felvásárol.

Erre utalva Kézdy Gábor vezérigazgató Bukarestben leszögezte, hogy örülnek a tranzakciónak. - A fúziót követően ügyfeleink és cégcsoportunk mögött a világ első tíz pénzintézete között lévő Bank of America áll majd - mondta.