Vágólapra másolva!
A világ legnépszerűbb filmes adatbázisába már nem csak a vonatkozó információk, hanem maguk a filmek is felkerülhetnek. Megnézni viszont egyelőre nem lehet őket, csak Amerikából.
Vágólapra másolva!

Az Amazon.com webáruház tulajdonában lévő IMDb.com (International Movie Database) mozgóképes tartalommal is bővül: a szájton több mint 6000 mozi- és tévéfilmet, valamint sorozatot lehet majd ingyen megtekinteni - írja a News.com. A filmeket a Sony Pictures Television, a CBS és a Hulu biztosítja majd az IMDb számára, emellett több mint 500 független filmes alkotó munkái is felkerülnek az oldalra.

A lejátszást a filmek saját adatlapjáról lehet majd elindítani, ahol egy aranyszínű Watch it! (Nézd meg!) ikon jelzi majd, ha erre lehetőség van. Magyarországon viszont a legtöbb esetben szürke marad majd az ikon a felhasználók számára, mivel a nagy kiadók birtokában lévő alkotásokat csak az USA területén lehet megtekinteni. Így egyelőre valószínűleg csak független filmek lesznek elérhetők a hazai nézők számára a szájton. Első próbánk során ezek közül is csak egyet sikerült elindítani.

A Hulu.com-ra már most is számos jelenleg futó tévésorozat epizódjai felkerültek, mivel ez a videomegosztó szájt egyik specialitása, viszont ezek is csak Amerikából nézhetők. Az IMDb-n a filmnézés funkció egyelőre nem került kiemelt helyre, vagyis úgy tűnik, az üzemeltetők csak kiegészítő szolgáltatásnak szánják. A megtekinthető alkotásokról egységes lista sincs az oldalon azokat csak az adatlapok böngészése révén lehet elérni.