Sokat spórolna az ArcelorMittal

Vágólapra másolva!
A következő öt évben négy milliárd dollár megtakarítását tervezi a magyarországi érdekeltséggel is rendelkező nyugat-európai-indiai ArcelorMittal, a világ legnagyobb acélipari vállalata: egyebek mellett a termelékenység javításával, az energiafogyasztás és a termelési költségek csökkentésével. Ez tonnánként 30 dolláros költségcsökkentést jelent.
Vágólapra másolva!

A vállalat pénzügyi vezetőjének tájékoztatása szerint az Arcelor céggel való egyesülést követően javult a költségszerkezet, s most további megtakarításra látnak lehetőséget.

Az indiai Mittal 2006-ban vette meg a 2001-ben alakult a francia-belga-luxemburgi-spanyol Arcelor csoportot, amely korábban a második helyezett volt.

A vállalatnál megismételték, hogy az idei év első kilenc hónapjában az EBITDA-eredmény várhatóan meg fogja haladni a 21,5 milliárd dollárt.(Az első félévben az EBITDA 13,09 milliárd dollár, 35 százalékkal több volt a tavalyi első félévi 9,672 milliárdnál.

A társaság a globális lassulás ellenére az acélfelhasználás évi 3-5 százalékos növekedésére számít 2007-2012 között. Az acél ára tonnánként ezer dollár fölött marad a következő években a költségek emelkedése, és a gyártókapacitások közel teljes kihasználtsága miatt.

A csoport erőteljesen terjeszkedik Kelet-Európában. Magyarországon két leányvállalatot működtet, az egyik a budapesti székhelyű ArcelorMittal Construction Hungary Acélipari Fejlesztési, Gyártó és Kereskedelmi Kft., a másik az ArcelorMittal Szentgotthárd Gyártó Kft.