Vágólapra másolva!
Az olimpiához képest egy helyen változott a nőikézilabda-válogatott szakvezetése. A távozó kapitány, Hajdu János helyére Imre Vilmos lépett, aki Konkoly Csaba mellett Mátéfi Eszter kérte fel a közös szakmai munkára.

A Pekingben sikeresen szereplő magyar nőikézilabda-válogatott edzői stábjának két harmada továbbra is együtt dolgozik a nemzeti csapat mellett. A szerdán kinevezett szövetségi kapitány, Imre Vilmos már össze is állította az edzői stábot.

Továbbra is a válogatott edzőjeként dolgozik Konkoly Csaba, a Győri Audi ETO mestere, s szintén a szakmai csoport tagja lesz Mátéfi Eszter, a Békéscsaba vezetőedzője.

Vanyus Attila, az Audi ETO elnöke a klub honlapján elmondta, a klub elnökségének határozata természetesen továbbra is érvényben van, azaz Konkoly Csaba a világversenyeken és a közvetlen felkészülés alatt dolgozhat a válogatott mellett.

"Ésszerű fiatalításra szükség van. Ez nem jelenti azt, hogy a többi játékosra nem számítok! Sőt! Figyelemmel kísérem a hazai és a külföldi bajnokságokat is. És itt nem csupán a felnőttek mezőnyére gondolok, hanem a juniorokra is. Már most szerepel egy-két játékos neve a noteszemben" - nyilatkozta Imre Vilmos.

Klubcsapata, a Dunaferr honlapján megjelent interjúban Imre elmondta, célja, hogy a londoni olimpiára ütőképes válogatott utazhasson. "Azt kértem korábban is, hogy ha rám esik a választás, akkor egy következő olimpiáig szóló ciklusban gondolkodjanak a vezetők. Ezúton is arra kérem a szurkolókat, hogy legyenek türelmesek a munkánkkal kapcsolatban! Az a cél, hogy a következő, 2012-es olimpiára legyen egy nyerő csapatunk. Tisztességes, kitartó munkával ez elérhető!"