Egy magyar szoftver a sláger az iPhone-on

Vágólapra másolva!
Az amerikában élő magyar Nagy Gábor grafikus számológépe az egyik legnépszerűbb, ingyen letölthető iPhone-alkalmazás.
Vágólapra másolva!

Az Apple iPhone-hoz és iPod Touch-hoz készült letölthető alkalmazások között pár nap alatt a legnépszerűbbek közé került egy magyar programozó munkája. A Nagy Gábor által készített Graphing Calculator 1.0-s verziója szeptember 11-én került fel az App Store-ba, a készülékekhez készült letöltőközpontba, ahol 15-én már a 10., cikkünk írásának napján, szeptember 19-én pedig már a 4. legnépszerűbb szoftver az ingyenes kategóriában. (Az App Store külön listázza a fizetős és az ingyenes programokat a telefonon.)

A Graphing Calculator egy grafikus számológép, amellyel függvényeket lehet ábrázolni egy, az érintőképernyőn kényelmesen görgethető és nagyítható koordinátarendszerben. A szerző a szoftver népszerűségét annak tudja be, hogy ebben a kategóriában ez az egyetlen ingyenes alkalmazás - derül ki a Plastik.hu-nak adott nyilatkozatából.

Forrás: [origo]
Azonnal rajzolja a függvényt, ingyen

A blogon közült interjúból az is kiderül, hogy az egyébként Amerikában élő, főállásban szoftvermérnökként dolgozó Nagy Gábor szerint az iPhone egyenesen megölheti a grafikus kalkulátor-piacot. Elmondása szerint a jelenleg kapható készülékek nem sokkal olcsóbbak, viszont lassabban működnek (többet kell várni az függvény kirajzolására, mivel gyengébb a processzoruk), és a kezelőfelületük sem olyan kényelmes, mint az Apple-mobilé. A Graphing Calculatort a fejlesztőhöz beérkezett visszajelzések szerint jelenleg főleg középiskolások töltik le és használják.

Az iPhone-ra és iPod Touchra letölthető szoftver fejlesztéséről Nagy Gábor a http://www.iphone-calc.com címen található weboldalán vezet naplót angol nyelven.